Ţi-e poftă de o supă uşoară de primăvară? Pentru că tot e sezonul lui, hai să descoperim împreună o reţetă minunată de supă de spanac, „îmbogăţită” cu tulpină de ţelină proaspătă, praz, dovlecel şi seminţe apetisante de dovleac. Ramona Duna, consultant în nutriţie şi fondatoarea conceptului Farfuria Sănătoasă, ne-a oferit secretul cele mai bune supe de spanac! Aromată, cu puţine calorii, dar delicioasă, această supă este o binecuvântare în această perioadă.
Se pun la fiert prazul, ţelina şi dovlecelul în două-trei căni de apă. Înainte cu 5 minute să fie gata, se adaugă spanacul spălat şi se mai lasă la fiert la foc mediu.
Uleiul de măsline, sarea şi oregano se adaugă dupa ce ai stins focul.
Se pune totul într-un blender la viteză maximă, având grijă să ajustezi consistenţa supei în funcţie de preferinţe: dacă vrei să fie mai lichidă, adaugă mai multa zeamă din oală, iar dacă vrei să fie mai densă, pune mai puţin lichid.
Când serveşti supa poţi adăuga o lingură de iaurt grecesc cu 10% grăsime (acesta îi dă supei o savoare deosebită), lăstari, seminţe de dovleac şi o mână de spanac tânăr crud.