Supa de fasole neagră cu lapte de cocos este un fel de mâncare exotic, uşor de preparat şi ieftin, care poate fi o soluţie rapidă atunci când doriţi să faceţi o surpriză prietenilor sau familiei.
Ingrediente pentru patru porţii:
– 2 conserve a câte 400 de grame de fasole neagră, clătită şi scursă de apă
– 1 conservă de 400 de grame de roşii cubuleţe
– 1 cană de supă de legume
– 1 conservă sau 400 de mililitri de lapte de cocos
– 2 cepe verzi, tocate (sau mai multe, după gust)
– 1 lingură cu ghimbir mărunţit
– 1 lingură cu chimion măcinat
– 1 lingură cu curcumă măcinată
– 2 căţei de usturoi tocaţi (sau mai mulţi, după gust)
– sare după gust
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele într-o cratiţă şi puneţi pe foc. Când dă în fiert, reduceţi intensitatea focului şi lăsaţi la fiert domol, până ce preparatul atinge consistenţa dorită, aproximativ 30-45 de minute. La final, adăugaţi sare după gust.
Sursa: Mediafax