Fiind mare iubitoare de supa de rosii clasica (fiarta), recunosc ca nu am fost foarte atrasa sa incerc si reteta de supa de rosii RAW.
Ma gandeam ca nu poate fi mai buna decat cea pe care o stiu. Insa dupa ce am incercat-o, m-am indragostit de gustul deosebit de bun si racoros pe care il are.
Am avut insa si un regret: ca nu am profitat mai mult de sezonul rosiilor…
Pe site-ul ligiapop.com, dar si in cartea Retete Vegane fara Foc, scrisa de Ligia Pop, gasiti retete excelente de preparate fara foc, rapide si cu ingrediente la indemana oricui (acesta este un aspect foarte important). In aceasta categorie se inscrie si supa de rosii fara foc. Chiar merita incercata!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Toate ingredientele cu exceptia ultimelor doua se mixeaza cu ajutorul robotului de bucatarie. Se adauga la sfarsit rosia taiata cuburi si verdeturile.
Numar portii: ingredientele ajung pentru 2 portii generoase de supa.
Timp de preparare: 5 minute
Daca supa are o consistenta prea cremoasa se poate adauga o jumatate de cana de apa.
Atentie: atunci cand preparatele nu sunt fierte, gustul condimentelor si al verduturilor este mult mai puternic. Adaugati cate putin.
Rosiile deshidratate se gasesc in supermarketuri, atat simple, cat si in ulei. Pret: aproximativ 15 lei/250 g rosii uscate la soare, conservate in ulei de masline si floarea-soarelui.