Tabouleh cu linte: profită de primăvara din piețe, ia mult pătrunjel, mentă, roșii parfumate și linte și prepară această salată delicioasă și sățioasă, gata cât ai zice prânz! Pe lângă că este un fel de mâncare delicios și hrănitor, are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina C, iar roșiile îți oferă o doză bună de licopen, un antioxidant cu multiple beneficii.
Clătește lintea, apoi fierbe-o într-o cantitate generoasă de apă sărată până când devine moale. Scurge și las-o să se răcească.
Taie ceapa verde fin și roșiile în jumătate, apoi toacă fin frunzele de pătrunjel și mentă.
Amestecă lintea răcită cu ceapa verde, roșiile, menta, pătrunjelul și 4 linguri de ulei. Adaugă sucul de lămâie după gust, condimentează cu sare de mare și piper negru, apoi servește.
Sursă foto: Shutterstock
CITEȘTE ȘI: Tabouleh cu pătrunjel şi bulgur