Tabouleh cu linte: cea mai ușoară și mai hrănitoare salată pe care o poți face în această primăvară

  • Publicat:
Tabouleh cu linte: cea mai ușoară și mai hrănitoare salată pe care o poți face în această primăvară

Tabouleh cu linte: profită de primăvara din piețe, ia mult pătrunjel, mentă, roșii parfumate și linte și prepară această salată delicioasă și sățioasă, gata cât ai zice prânz! Pe lângă că este un fel de mâncare delicios și hrănitor, are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina C, iar roșiile îți oferă o doză bună de licopen, un antioxidant cu multiple beneficii. 

Ingrediente tabouleh cu linte

  • 200 g linte verde
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 200 g roșii cherry coapte
  • 1 legătură mare de pătrunjel proaspăt 
  • 1 legătură mare de mentă proaspătă
  • ulei de măsline extra virgin
  • 1 lămâie

Cum se prepară

Clătește lintea, apoi fierbe-o într-o cantitate generoasă de apă sărată până când devine moale. Scurge și las-o să se răcească.

Taie ceapa verde fin și roșiile în jumătate, apoi toacă fin frunzele de pătrunjel și mentă.

Amestecă lintea răcită cu ceapa verde, roșiile, menta, pătrunjelul și 4 linguri de ulei. Adaugă sucul de lămâie după gust, condimentează cu sare de mare și piper negru, apoi servește.

Sursă foto: Shutterstock

 

CITEȘTE ȘI: Tabouleh cu pătrunjel şi bulgur

Tabouleh libanez cu creveţi

Salata de pătrunjel cu bulgur ține de foame și e plină de vitamine. Cum se prepară și ce beneficii are

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult