Vrei un desert de senzație și ușor de preparat? Această tartă cu smochine, fără coacere, rapidă, cu o bază delicată de fructe și nuci zdrobite, acoperită cu iaurt, smochine și un strop de miere este exact ce îți trebuie.
Tapetează o formă de tort cu diametrul de 20 cm cu hârtie de copt. Toarnă fructele și nucile într-un robot de bucătărie și mixează până devin fine și lipicioase (ar trebui să poți modela ușor cu mâinile), apoi presează compoziția în baza formei pregătite și pe margini, pe o înălțime de 2,5 cm. Lasă la congelator pentru a se întări timp de o oră.
După ce a trecut timpul, amestecă iaurtul cu vanilia și o linguriță de miere, apoi toarnă în crusta de tartă răcită. Congelează pentru încă o oră sau până când devine ușor închegată.
Eliberează tarta din formă, taie smochinele în jumătate sau în sferturi și aranjează-le frumos deasupra, apoi stropește abundent cu miere, pentru un rezultat final spectaculos.
Foto: Shutterstock