Cât este vara de lungă, legumele și fructele surâd colorate și sănătoase în grădini dar și în piețe. Și multe legume se cumpără, dar se și uită în frigider sau în cămară. Pentru că risipa alimentară este o problemă și în România, vă propunem să eficientizați cât mai bine resursele. Și diferența se va simți imediat în bugetul familiei.
Și cine a spus că mâncare din legume proaspete sau ofilite trebuie să fie plictisitoare sau fadă? Ei bine, am testat o rețetă excelentă perfectă pentru vegetarieni. Dar și vegani sau carnivori. Ingredientele se pot schimba în funcție de ce aveți acasă, dar și de preferințe este adevărat.
Pentru că vorbim despre evitare risipei alegeți în primul rând legumele pe care le aveți în frigider. Vinete, cartofi, morcovi, ceapă, dovlecei, roșii, ardei gras, usturoi etc. Acestor ingrediente li se adaugă ouă, brânză, sos de roșii, condimente. Dacă nu vreți brânză puteți pune tofu sau chiar cârnați, salam ori pește precum somon afumat. Aveți nevoie și de aluat tip aluat de pâine. Dar puteți folosi și aluat fraged (făină, unt, apă, oțet). Rețeta o găsiți aici
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 ºC. Se spală legumele și se pun deoparte. În funcție de legumele folosite acestea se curăță de coajă (morcovi, cartofi) și se prefierb 4,5 minunte. Se taie felii subțiri lungi, se scurg sau dacă nu au necesitat fierbere se sărează și se lasă la scurs. Se taie roșii, ceapă, vinete, ardei gras, usturoi.
Pe hârtie de copt se întinde aluatul și pune în tava rotundă pentru copt. Se iau feliile de vinete și se înconjoară marginea aluatului. Apoi se iau feliile de ardei gras și se înconjoară feliile de vinete. Apoi feliile de ceapă. Se folosesc toate ingredientele până se ajunge în mijlocul tăvii. Se bat 2 ouă și se adaugă și brânză. Conținutul se pune peste toată tarta de legume. Se asezonează cu sare, condimente preferate. Se coace aproximativ 35 de minute. Poftă bună!