Nouă românilor ne place la nebunie salata de roșii cu telemea. Dacă mai are și ceapă verde, ardei gras, castraveți salata este perfectă. Iar dacă telemeaua este și de oaie, atunci toate sunt bune. Însă, mereu este loc de experimentat noi gusturi. Sau noi variante. Căci tot circulă pe internet celebra rețetă de brânză feta cu roșii la cuptor, ne-am gândit să încercăm și varianta românească. Și anume, brânză telemea, roșii de grădină, ardei gras, ceapă verde la cuptor.
Internetul este o sursă importantă pentru inspirația culinară. Însă măiestria stă în a adapta la ingredientele ușor de găsit în țara ta, sau chiar pe care le ai deja în casă rețetele care îți facă cu ochiul. O idee este să schimbați brânza feta cu telemea sau o altă brânză
Puneți în coșul de cumpărături o bucată de brânză telemea sau brânză feta, roșii cherry sau roșii de grădină, ardei gras sau chiar mini ardei gras, ceapă (poate să fie ceapă verde), usturoi (poate fi și usturoi verde), sare de mare, condimente (tip oregano, busuioc, chilli), ulei de măsline.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se așază felia de brânză. În jurul ei se pun roșiile tăiate, ardeiul gras, ceapa, usturoiul, condimentele. Cuptorul se dă la circa 180 grade C. Se lasă circa 20 de minute. Se poate servi alături de o salată verde. Poftă bună! Preparatul este delicios atât cald cât și rece.