Pot fi delicioase când sunt uscate, însă smochinele proaspete au o aromă aparte. Le poți adăuga în platourile de antreuri, împreună cu o selecție atentă de brânzeturi sau le poți transforma în deserturi spectaculoase, așa cum este și rețeta următoare de tartă!
Se amestecă bine făina împreună cu untul rece tăiat cuburi până la obținerea unei consistențe nisipoase.
Se adaugă gălbenușurile, praful de sare și se omogenizează totul. Se toarnă apoi apa pentru a lega aluatul.
Se dă o formă rotundă, se înfășoară în folie alimentară și se lasă la răcit preț de 30 de minute.
Cuptorul se încinge la 180 de grade Celsius.
Se întinde o foaie de aluat pe care o așezi într-o formă de tartă dreptunghiulară/ rotundă (marginile tăvii trebuie bine cuprinse).
Se lasă la cuptor 20-25 de minute până când blatul prinde o culoare aurie.
În paralel, se mixează crema de brânză împreună cu mierea, se toarnă și smântâna și se adaugă ouăle bătute până la omogenizare.
Se toarnă crema astfel obținută pe blat, se nivelează și se așază și smochinele proaspete tăiate jumătăți, jumătăți.
La final, se presară și fulgii de migdale și se lasă din nou la cuptor, de data aceasta, preț de 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
Se porțiozează și… se savurează! Poftă bună!
Citește și: Tartă cu prune şi ghimbir