Tort cu ciocolată și portocale

Venim către voi cu un desert care să vă răsfețe papilele gustative, mai exact un tort cu ciocolată și portocale.
  • Publicat:
Tort cu ciocolată și portocale
Tort cu ciocolată și portocale

Perioada sărbătorilor este definită de mirosul îmbietor al portocalelor, iar o combinație câștigătoare este cea alcătuită din ciocolată și portocale. Așadar, venim către voi cu un desert care să vă răsfețe papilele gustative, mai exact un tort cu ciocolată și portocale, un desert perfect cu care să-ți impresionezi prietenii și familia de sărbători.

De ce spun să-ți impresionezi prietenii și familia? Pentru că acest desert conține arome naturale de portocale, iar asta pentru că se folosesc atât coaja de portocală, cât și sucul și nici nu ai nevoie de ingrediente prea sofisticate sau care nu se găsesc deja în bucătărie.

Ingrediente:

  • 1 portocală
  • Unt topit
  • 100g ciocolată
  • 3 ouă
  • 280g zahăr pudră
  • 240ml ulei de floarea soarelui
  • 250g Făina 000 pentru prăjituri de la Raftul Bunicii
  • 25g pudră de cacao
  • 1 1/2 linguriță praf de copt
  • coajă de portocală rasă pentru decor

Pentru crema de ciocolată:

  • 200g ciocolată
  • 225ml cremă dublă

Mod de preparare

Pasul 1: Pune portocala la fiert în apă clocotită timp de 30 de minute până se înmoaie. Mai apoi, pune-o într-un blender și las-o la răcit.

Pasul 2: Pune cuptorul la preîncălzit la 180 grade Celsius și pregătește forma pentru tort pe care să o ungi cu unt. Topește ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde timp de 2 minute, apoi las-o la răcit.

Pasul 3: Într-un bol de mari dimensiuni amestecă ouăle, zahărul și uleiul. Gradual adaugă piureul de portocală, iar mai apoi adaugă ciocolata topită. Urmează să adaugi praful de cacao, praful de copt și făina 000 pentru prăjituri de la Raftul Bunicii. Amestecă toate ingredientele și adaugă-le în tavă. Lasă compoziția la cuptor timp de 55 de minute, apoi lasă aluatul obținut la răcit pentru 10 minute.

Pasul 4: Pentru crema de ciocolată adaugă ciocolata într-un bol rezistent la căldură. Crema las-o la fiert, apoi toarn-o peste ciocolată. Lasă-le timp de 2 minute, apoi amestecă până se omogenizează. Las-o deoparte până se întărește suficient și adaug-o peste tort.

Pasul 5: Transferă tortul pe o tavă de servit și adaugă coaja de portocală deasupra.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult