Unt de leurdă: cea mai simplă și mai delicioasă rețetă de primăvară. Se poate face și varianta de post

  • Publicat:
Unt de leurdă: cea mai simplă și mai delicioasă rețetă de primăvară. Se poate face și varianta de post

Unt de leurdă pe o felie de pâine prăjită, într-o dimineață ploioasă de primăvară. Cum îți sună? Ai tot cumpărat leurdă și te-ai plictisit de supe creme si pesto? Mai ai încă în frigider și nu știi ce să faci cu ea? Păstrează-o pentru ziua ploioasă despre care îți ziceam, transformându-o în acest unt versatilă de leurdă. Folosește-l apoi pentru a duce pâinea cu usturoi la nivelul următor, sau să-l adaugi peste peștele preparat la aburi, topit peste friptură, amestecat cu paste sau chiar întins pe pâine prăjită. Posibilitățile sunt numeroase.

Ingrediente unt de leurdă

  • 200 g frunze de leurdă
  • 500 g unt nesărat, la temperatura camerei (sau unt vegetal, dacă vrei să faci rețeta de post)

Cum se prepară

Fierbe apă. Pune frunzele de leurdă într-un bol mare, acoperă-le cu apă fierbinte și lasă-le timp de 30 de secunde, apoi transferă-le imediat într-un bol cu apă rece. Scurge-le și șterge-le cu un prosop curat.

Transferă frunzele de leurdă într-un blender împreună cu untul și cu o linguriță de sare de mare, apoi amestecă până obții o pastă fină.

Pune untul de leurdă pe o foaie de hârtie pergament, formează-l sub formă de baton, apoi strânge-i capetele ca la bomboanele de pom și pune-l în congelator timp de 1 oră. Scoate-l din congelator, desfă-l și taie-l în felii de 1 cm grosime, apoi învelește-l din nou și păstrează-l la congelator până când ai nevoie – va rezista în condiții excelente timp de până la 6 luni.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult