Unt de leurdă: cea mai simplă și mai delicioasă rețetă de primăvară. Se poate face și varianta de post

  • Publicat:
Unt de leurdă: cea mai simplă și mai delicioasă rețetă de primăvară. Se poate face și varianta de post

Unt de leurdă pe o felie de pâine prăjită, într-o dimineață ploioasă de primăvară. Cum îți sună? Ai tot cumpărat leurdă și te-ai plictisit de supe creme si pesto? Mai ai încă în frigider și nu știi ce să faci cu ea? Păstrează-o pentru ziua ploioasă despre care îți ziceam, transformându-o în acest unt versatilă de leurdă. Folosește-l apoi pentru a duce pâinea cu usturoi la nivelul următor, sau să-l adaugi peste peștele preparat la aburi, topit peste friptură, amestecat cu paste sau chiar întins pe pâine prăjită. Posibilitățile sunt numeroase.

Ingrediente unt de leurdă

  • 200 g frunze de leurdă
  • 500 g unt nesărat, la temperatura camerei (sau unt vegetal, dacă vrei să faci rețeta de post)

Cum se prepară

Fierbe apă. Pune frunzele de leurdă într-un bol mare, acoperă-le cu apă fierbinte și lasă-le timp de 30 de secunde, apoi transferă-le imediat într-un bol cu apă rece. Scurge-le și șterge-le cu un prosop curat.

Transferă frunzele de leurdă într-un blender împreună cu untul și cu o linguriță de sare de mare, apoi amestecă până obții o pastă fină.

Pune untul de leurdă pe o foaie de hârtie pergament, formează-l sub formă de baton, apoi strânge-i capetele ca la bomboanele de pom și pune-l în congelator timp de 1 oră. Scoate-l din congelator, desfă-l și taie-l în felii de 1 cm grosime, apoi învelește-l din nou și păstrează-l la congelator până când ai nevoie – va rezista în condiții excelente timp de până la 6 luni.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian