Varza de Bruxelles, deși extrem de sănătoasă, nu se află pe lista de preferințe a multor persoane. Mai ales când vorbim despre alimentația copiilor, greu se găsesc variante în care aceștia să o accepte.
Dacă te afli printre mofturoși sau vrei să găsești o modalitate de introduce varza de Bruxelles în alimentație, avem pentru tine o rețetă incredibil de ușor de preparat, dar, mai ales, foarte gustoasă.
Spală fiecare varză și taie cotoarele. Îndepărtează frunzele uscate și pe cele mai mari le poți tăia în două.
Într-un castron amestecă uleiul de măsline, usturoiul tocat mărunt, boiaua, sarea și piperul.
Înmoaie fiecare bucată de varză de Bruxelles în acest amestec și pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ai grijă ca verzele să fie așezate într-un singur strat.
Încălzește cuptorul la 200°C și lasă la copt timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când verzele devin aurii.
După ce scoți tava din cuptor, presară parmezanul ras și migdalele prăjite tocate peste varza coaptă.
Foto: Shutterstock