Vinete cu parmezan: rețetă de vară delicioasă și foarte ușor de preparat

  • Publicat:
Vinete cu parmezan: rețetă de vară delicioasă și foarte ușor de preparat

Vinete cu parmezan: o rețetă delicioasă care va cuceri orice mofturos. A venit vara și piețele sunt pline de legume care mai de care mai colorate, așa că de ce să nu prepari un fel de mâncare care te va purta într-o călătorie irezistibilă a gusturilor?

Ingrediente vinete cu parmezan

  • 2 vinete
  • ulei de măsline
  • 2 lingurițe de oregano uscat
  • 2 cepe roșii mici
  • 500 g piure de roșii
  • 200 g brânză parmezan maturată, rasă
  • ½ salată verde rotundă

Cum se prepară

Taie și feliază vinetele în bucăți de aproximativ 1 cm grosime și pune-le într-un bol mare. Picură ulei de măsline peste ele, condimentează cu sare, piper și o linguriță de oregano uscat și amestecă bine pentru a acoperi feliile uniform.

Încălzește o tigaie adâncă, rezistentă la cuptor, de 24 cm și prăjește vinetele timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte sau până când încep să se coloreze. Pune vinetele deoparte și nu spăla bolul, deoarece îl vei folosi mai târziu.

Feliază foarte subțire cepele și prăjește-le într-un pic de ulei timp de 3 până la 5 minute sau până când se înmoaie. Scoate-le din tigaie.

Folosind aceeași tigaie rezistentă la cuptor, întinde o treime din vinete pe bază, urmată de o treime din ceapă, apoi torni peste acestea o treime din piureul de roșii. Condimentează cu sare, piper, restul de oregano uscat și presară peste ele un pumn de parmezan ras, apoi repetă cu încă două straturi, terminând ultimul strat cu mai multă brânză.

Coace la cuptor la 180°C timp de 25 până la 30 de minute sau până devin aurii.

Rupe frunzele de salată în bol (ar trebui să aibă încă ulei de măsline și condimente de la vinete). Amestecă ușor pentru a condimenta ușor frunzele și servește cu vinetele cu parmezan.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Musaca de vinete cu carne tocată de vită – un preparat delicios, cu puțini carbohidrați

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian