Vinetele sunt legume extrem de hrănitoare și de versatile, pe care le poți prepara în moduri care mai de care mai creative. Dar pentru că brânza de capră sau carnea nu sunt consumate de toată lumea în această perioadă, din motive de restricții dictate de postul Crăciunului, ca să spunem doar două dintre ingredientele care se potrivesc perfect cu ele, îți propunem o rețetă de vinete pane irezistibilă, ușor de preparat și gata în doar 15 minute.
Spală vinetele și taie-le rondele nu foarte groase. Pune pesmetul într-un castron și adaugă toate celelalte ingrediente peste el. Amestecă pentru omogenizare. Tăvălește fiecare felie de vânătă prin acest amestec și pune-le la prăjit în uleiul încins. Lasă-le câteva minute pe fiecare parte, până devin aurii. Scoate-le pe prosoape de hârtie, pentru a înlătura excesul de grăsime. Servește-le calde sau reci, alături de un sos din iaurt gras, puțin usturoi și mentă. Sau pune-le în sandvișuri, alături de salată verde și ceapă roșie tăiată fin. Pentru varianta mai dietetică, le poți băga în cuptor sau la air fryer, la 180 de grade, timp de 15 minute.
Foto: Shutterstock