Vrei sa faci omleta perfectă? Nu mai pune în ea acest ingredient

  • Publicat:
Vrei sa faci omleta perfectă? Nu mai pune în ea acest ingredient

Omleta este adesea unul dintre primele feluri de mâncare pe care învățăm să le gătim, poate când eram copii stând lângă un părinte sau un bunic în timp ce preparau micul dejun preferat. Este un mod simplu, rapid și delicios de a începe o zi aglomerată.

Dar, în lumea culinară, rețetele cele mai simple sunt adesea cele mai dificile. Dacă ești în căutarea unei rețete de omletă pe internet, vei descoperi că aproape fiecare bucătar are o variantă pe care o susține că este cea mai cremoasă, pufoasă sau aerată.

Dacă ai făcut vreodată omletă care a avut un gust lipsit de savoare, apoasă sau chiar cauciucată, probabil că există un ingredient pe care îl adaugi și care cauzează probleme. Poate adaugi un strop de lapte pentru că cineva ți-a spus odată că ar trebui să adaugi mereu lapte la omletă — și, deși produsele lactate pot îmbunătăți gustul ouălor, probabil adaugi prea mult.

Știința din spatele preparării unei omlete bune

Albușurile sunt formate în principal din proteine și apă, în timp ce gălbenușurile sunt în mare parte grăsime și apă. Baterea ouălor aduce împreună grăsimile și proteinele într-un echilibru aproape perfect. Pe măsură ce amestecul se gătește, apa din ouă se evaporă și creează abur, ceea ce duce la coagularea proteinelor din ouă. O parte din apă rămâne, rezultând o omletă umedă și fragedă.

Laptele îmbunătățește cu adevărat omleta?

O cantitate mică de lichid poate face omleta mai moale și mai savuroasă. Este recomandabil să adaugi doar o cantitate mică de lichid, maximum 2 lingurițe pe ou. Proteina suplimentară din lapte poate duce la o textură ușor mai fermă comparativ cu utilizarea apei.

Ce ar trebui să folosești în loc de lapte în omletă?

În loc să adaugi lapte sau alte lichide, alege untul pentru a obține o omletă perfectă. Untul are un conținut ridicat de grăsimi și poate acoperi proteina pentru a face omleta mai cremoasă și mai fragedă.

Cel mai important element pentru o omletă perfectă este gestionarea căldurii. Gătește omleta la foc mic spre mediu-mic, amestecând frecvent. Continuă să amesteci în timp ce omleta se gătește ușor uniform și mătăsos. Ia-o de pe foc cu puțin înainte ca ouăle să fie complet gătite, deoarece acestea vor continua să se gătească de la căldura reziduală. Și dacă trebuie neapărat să adaugi lapte, asigură-te că folosești o cantitate foarte mică.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Ce să pui în omletă ca să o faci mai pufoasă ca niciodată. Ingredientul îl ai în bucătărie și tu

Urmărește CSID.ro pe Google News