Singurul obicei la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești garantat. Nu e consumul de zahăr

  • Publicat:
Singurul obicei la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești garantat. Nu e consumul de zahăr

Suntem deja la trei săptămâni de la începutul Anului Nou, iar mulți dintre noi și-au propus ca obiectiv pierderea în greutate. Courtney Smith, nutriționist specialist în diabet și fondatoarea Keys to Nutrition, a declarat pentru The Post că renunțarea la un viciu esențial ar putea fi cheia unor rezultate de durată.

În timp ce, în medie, un american activ renunță la rezoluțiile legate de sănătate după aproximativ șapte săptămâni de la începutul noului an, Smith susține că eliminarea alcoolului este o strategie dovedită și multifactorială pentru pierderea în greutate.

Alcoolul, mai bogat în calorii decât carbohidrații

Courtney Smith susține că, evitând alcoolul, nu doar că elimini caloriile provenite din consumul acestuia, ci și caloriile suplimentare asociate cu orele târzii petrecute treaz. „Evident, consumul mai redus de calorii din alcool ajută la pierderea în greutate, dar cred că mulți oameni nu știu că, raportat la gram, alcoolul este foarte bogat în calorii”, a spus ea.

Smith a explicat că proteinele și carbohidrații conțin 4 calorii pe gram, iar grăsimile au 9 calorii pe gram, toate furnizând corpului nutrienți vitali și sațietate. Pe de altă parte, alcoolul nu oferă niciun beneficiu pentru sănătate și conține 7 calorii pe gram. „Alcoolul are aproape la fel de multe calorii ca grăsimea; prin definiție, consumul lui va împiedica pierderea în greutate,” a subliniat ea.

Pe lângă caloriile conținute de alcool, consumul acestuia încurajează mâncatul impulsiv.

„Cred că multe persoane ajung să consume o a doua cină în timpul unei nopți de băut. Practic, după ce ies în oraș sau la sfârșitul serii, ajung să mănânce două felii de pizza,” a explicat Smith.

Ea susține că evitând alcoolul, elimini nu doar caloriile directe, ci și cele suplimentare din gustările nocturne. Smith remarcă faptul că alcoolul comandat la restaurant reduce inhibițiile și duce la alegeri alimentare nesănătoase.

„Dacă bei o margarita la cină, s-ar putea să optezi pentru cartofi prăjiți în loc de salată,” a precizat ea. Potrivit lui Smith, aceste alegeri declanșează un efect de domino: „A doua zi dimineață vei fi tentat să consumi alimente grase sau dulci pentru a-ți trata mahmureala.”

Alcoolul te împiedică să faci sport

Dincolo de alegerile alimentare, Smith afirmă că alcoolul poate compromite angajamentele legate de fitness.

„După o noapte de băut, este mai puțin probabil să faci exerciții fizice, iar dacă totuși ajungi la sală, performanța ta nu va fi la același nivel ca atunci când ai fi rămas treaz,” a explicat ea.

Ea încurajează persoanele care doresc să slăbească și să își îmbunătățească sănătatea să încerce Dry January (luna fără alcool) și să mențină un consum moderat pe tot parcursul anului.

Pentru dovezi ale eficienței sobrietății, există exemple de persoane care, renunțând la alcool, și-au redus greutatea corporală la jumătate.

„Cu siguranță, reducerea consumului de alcool, chiar și pe o perioadă scurtă, poate îmbunătăți funcțiile generale ale organismului, în special în ceea ce privește funcția hepatică,” a declarat Dr. Aimee Chiligiris, psiholog clinic la NewYork-Presbyterian/Columbia University Irving Medical Center, pentru CBS.

Un studiu al Universității din Sussex a constatat că:

  • 71% dintre participanții la Dry January au raportat un somn mai bun;
  • 67% s-au simțit mai energici;
  • 58% au pierdut în greutate;
  • 54% au remarcat o îmbunătățire a aspectului pielii.

„O pauză de la alcool sau alte substanțe, în general, și o resetare pentru a te concentra pe tine însuți îți poate oferi un nou început. Te poți întreba: Ce voi face azi pentru a socializa? Pentru a avea grijă de corpul meu?” a concluzionat Dr. Chiligiris.

Urmărește CSID.ro pe Google News