5 exerciții eficiente care reduc pofta de mâncare

  • Publicat:
5 exerciții eficiente care reduc pofta de mâncare

Ai putea crede că un antrenament intens îți va stimula apetitul, dar cercetările recente sugerează că exercițiile de mare intensitate pot, de fapt, să reducă senzația de foame – fără efectele secundare ale medicamentelor pentru pierderea în greutate.

5 exerciții eficiente care reduc pofta de mâncare

Un studiu realizat de Universitatea din Virginia a descoperit că exercițiile viguroase scad nivelul hormonului „foamei”, grelina, mai ales în rândul femeilor. Acesta este același efect pe care îl au medicamentele de slăbit precum semaglutida (prezentă în medicamentele Wegovy și Ozempic), care sunt utilizate pentru pierderea în greutate și pentru tratarea diabetului de tip 2.

Reducerea nivelului de grelină, hormonul care stimulează apetitul, ajută la controlul poftei de mâncare și susține gestionarea greutății. Iar partea bună este că efectul nu dispare imediat după antrenament, ci rămâne constant pe parcursul zilei, reducând senzația de foame chiar și după sesiunea de exerciții.

Dacă vrei să încerci un antrenament care te ajută să îți controlezi apetitul, iată cinci exerciții eficiente pe care le poți adăuga în rutina ta zilnică. Fiecare dintre ele contribuie la arderea caloriilor și la tonifierea mușchilor, iar prin intensitatea lor, ajută la reducerea senzației de foame.

1. Sărituri laterale

Acest exercițiu nu doar că îmbunătățește agilitatea și echilibrul, dar activează și grupuri mari de mușchi, inclusiv cvadricepșii, fesierii și mușchii core. În timpul exercițiului, vei simți o activare intensă a mușchilor din partea inferioară a corpului, iar pentru a face acest antrenament și mai eficient, concentrează-te pe sărituri explozive.

  • Cum să le faci: Efectuează sărituri laterale timp de 20-40 de secunde, urmate de o pauză de 30 de secunde.

2. Sărituri în lungime

Săriturile în lungime sunt excelente pentru a îmbunătăți forța explozivă și rezistența trenului inferior. Ele lucrează intens mușchii picioarelor, fesierii și gambele, iar impactul acestora ajută și la întărirea oaselor.

  • Cum să le faci: Efectuează sărituri în lungime, concentrându-te pe forța și amplitudinea săriturii. Fă cât mai multe repetări într-un interval de 20-40 de secunde.

3. Balansarea unei greutăți cu mâner

Swing-ul cu kettlebell este un exercițiu dinamic care activează lanțul posterior (mușchii fesierilor, ischio-jambierilor și core-ul) și îmbunătățește rezistența cardiovasculară.

  • Cum să-l faci: Alege un kettlebell cu greutatea potrivită și efectuează mișcări de balansare, concentrându-te pe utilizarea șoldurilor și a picioarelor pentru a genera putere.

4. Lovirea solului cu mingea medicinală

Această mișcare de explozie se concentrează pe dezvoltarea forței trenului superior, activând mușchii pieptului, spatelui, umerilor și brațelor. Este un exercițiu ideal pentru tonifierea și întărirea core-ului.

  • Cum să o faci: Ridică mingea medicinală deasupra capului și lovește-o energic de sol, concentrându-te pe forța din brațe și umeri.

5. Burpees

Burpees sunt cunoscute pentru că sunt unul dintre cele mai solicitante exerciții, dar și cele mai eficiente. Acestea lucrează întregul corp, îmbunătățind forța, rezistența și coordonarea.

  • Cum să le faci: Începe în poziția de flotare, execută o flotare, urmează cu un sărit și încheie cu un salt deasupra capului. Repetă cât mai rapid și eficient pentru a maximiza beneficiile.

Cum să îți structurezi antrenamentul?

Fiecare dintre aceste exerciții ar trebui să fie efectuat timp de 20-40 de secunde cu efort maxim. După fiecare mișcare, ia o pauză de 30 de secunde, iar între întregul circuit, odihnește-te timp de 1-2 minute. Un antrenament complet poate dura doar 15-20 de minute, timp în care vei reuși să parcurgi aproximativ trei runde ale circuitului.

Este recomandat să integrezi aceste exerciții în rutina ta de câteva ori pe săptămână, pentru a obține cele mai bune rezultate. În plus, nu uita să adaugi o sesiune de încălzire înainte de antrenament și o perioadă de relaxare după terminarea acestuia.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult