5 exerciții fizice care te ajută să ții sub control migrenele cronice

Dacă vă confruntați cu dureri de cap sau cu migrene, punerea în practică a anumitor exerciții fizice vă poate scăpa de durerile neplăcute.
  • Publicat:
5 exerciții fizice care te ajută să ții sub control migrenele cronice
5 exerciții fizice care te ajută să ții sub control migrenele cronice sursa foto: shutterstock

Pe lângă faptul că exercițiile fizice sunt bune pentru sănătatea întregului organism, acestea pot, de asemenea, să joace un rol important în reducerea senzațiilor de durere și de disconfort provocate de durerile de cap sau migrene.

Stresul și somnul de slabă calitate sunt cele mai comune efecte resimțite din cauza migrenelor. Experții mărturisesc că sportul, în general, este de mare ajutor în reducerea nivelului de stres și în îmbunătățirea calității somnului. Persoanele care suferă de migrenă cronică prezintă, de asemenea, un risc crescut de depresie, iar exercițiile fizice sunt asociate cu o stare de spirit mai bună. Și, deși nu este direct legat de exerciții fizice, mulți oameni care se antrenează frecvent sunt adesea mai atenți cu privire la dieta lor.

Iată o scurtă  listă cu 5 exerciții fizice care te pot ajuta la diminuarea senzațiilor neplăcute provocate de migrene. Vorbește cu doctorul dacă acestea sunt potrivite pentru tine și încearcă-le.

  1. Exerciții de aerobic

În ceea ce privește exercițiile de aerobic, aici puteți include atât alergatul sau jogging-ul, cât și înotul. Acestea sunt de mare ajutor în întărirea mușchilor și a articulaților și stimulează producția de endorfine. Începeți prin a vă plimba timp de 30 de minute în fiecare zi, iar când vă simțiti curajoși puteți pune în practică și alte exerciții care să vă crească rezistența.

  1. Yoga

Mișcările atent folosite în yoga pot elimina din stres, un mare declanșator al migrenelor. Un studiu arată că practicarea de yoga de 5-6 ori pe săptămână poate reduce semnificativ frecvența și intensitatea migrenei.

  1. Antrenament de înaltă intensitate pe intervale

Acesta este un tip de antrenament care combină episoade scurte de cardio de mare intensitate, cum ar fi alergarea sau ridicarea greutăților, cu perioade de mers cu intensitate scăzută sau de odihnă. Un studiu scandinav a constatat că acest tip de antrenament poate reduce frecvența și severitatea atacurilor de migrenă, dar ar putea declanșa și un atac de migrenă la anumite persoane din cauza intensității sale.

Începeți încet și vedeți cum răspunde corpul vostru. Includeți și o sesiune de încălzire atât înainte, cât și după antrenament. Dacă nu sunteți siguri cum să începeți, apelați la ajutorul unui antrenor calificat.

  1. Tai chi

Este un tip de exercițiu corp-minte care poate aprofunda echilibrul și coordonarea. De asemenea, practicarea tai chi poate reduce durerile, depresia și anxietatea. Conform, WebMD, un studiu efectuat pe 82 de femei cu vârste cuprinse între 18-65 de ani, care suferă de migrene a descoperit următoarele: grupul de femei care a practicat tai chi în mod regulat a avut mai puține migrene și o tensiune arterială mai bună comparativ cu cel de al doilea grup care a primit doar câteva antrenamente de tai chi la finalul studiului.

  1. Întinderi

Un alt pas de inclus în regimul de ameliorare a migrenei este întinderea. Puteți ameliora o anumită tensiune musculară prin întinderea mușchilor gâtului. Tensiunea musculară este un mare vinovat atunci când vine vorba de o migrenă.

Surse: webmd.com, everydayhealth.com, eatthis.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult