6 exerciții fizice simple și eficiente pentru acasă. Îți vor ușura activitățile zilnice și preveni durerile pe măsură ce înaintezi în vârstă

Probabil știi deja, mișcarea este foarte importantă pentru un corp sănătos.
  • Publicat:
6 exerciții fizice simple și eficiente pentru acasă. Îți vor ușura activitățile zilnice și preveni durerile pe măsură ce înaintezi în vârstă

Poate nu ai suficient timp să mergi la sală sau poate ai ajuns la concluzia că alergarea nu este pentru tine. Nicio problemă, există soluții!

Transformă-ți mișcările zilnice în antrenamente eficiente cu doar câteva minute pe zi

Antrenând aceste șase mișcări fundamentale — balans (hinge), genuflexiune (squat), fandare (lunge), împingere (push), tragere (pull) și rotație… îți poți ușura activitățile zilnice și preveni durerile pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Balansul

Balansul este este important pentru sarcinile zilnice, cum ar fi ridicarea copiilor sau a sacoșelor de cumpărături de pe jos.

Cum se execută? În poziția de plecare, stai cu picioarele la lățimea șoldurilor și așază-ți ușor mâinile pe spatele capului. Menținând spatele drept, împinge șoldurile înapoi, permițând genunchilor să se îndoaie ușor, și coboară trunchiul până când acesta devine aproape paralel cu solul. Fă o pauză, apoi ridică-te lent înapoi în poziția de început.

Genuflexiunile

Acestea sunt considerate (pe bună dreptate) un exercițiu de bază în orice antrenament care folosește greutatea corpului. Genuflexiunea este o mișcare naturală a corpului, care implică mușchii coapselor (cei mai mari mușchi din corp) dar și mușchii abdomenului.

Evită să te apleci înainte la începutul mișcării, deoarece acest lucru poate provoca o arcuire a coloanei vertebrale, forțând partea inferioară a spatelui să suporte cea mai mare parte a greutății corpului. Când te ridici, menține trunchiul drept.

Fandările frontale

Fandările frontale (alternative) implică mușchii coapselor, feselor și gambelor. Acest exercițiu este de asemenea foarte bun pentru echilibru.

Orice mișcare care implică plasarea unui picior în fața celuilalt și îndoirea ambilor genunchi utilizează modelul de fandare — inclusiv aplecarea pentru a-ți lega șireturile, urcarea scărilor sau mersul pe o pantă.

Împingerea (flotările)

Împingerea unei uși, așezarea unui obiect pe un raft și ridicarea din pat necesită mișcări corecte de împingere, atât orizontale, cât și verticale. Acesta este un exercițiu de bază pentru mușchii pieptului. De asemenea, sunt implicați umerii, tricepsul și abdomenul.

Dacă flotările standard sunt prea ușoare pentru tine sau vrei să lucrezi și partea superioară a pieptului, poți face flotări pe plan înclinat (picioarele se sprijină pe o suprafață mai înaltă).

Tragerea

Când ridici o sacoșă din mașină sau tragi o ușă, execuți o mișcare de tragere. Cum se execută? Așază o bandă de rezistență ușoară sau medie sub picioare. Prinde capetele opuse ale benzii cu mâinile, puțin în afara șoldurilor. Îndoaie șoldurile și trage coatele în sus și în spate, strângând omoplații. Păstrează poziția pentru o clipă, înainte de a reveni lent la poziția inițială.

Rotirea

Rotirea este un exercițiu pentru abdomen și oblici ideal pentru întărirea secțiunii mediene pe planul de rotație.

Cum se execută? Pune scripetele unui cablu la înălțimea umerilor. Stand cu lateralul la scripete, apucă mânerul cu ambele mâini și îndepărtează-te un pas. Trebuie să fii la o lungime de braț de scripete, cu cablul tensionat. Cu picioarele ușor deschise și genunchii puțin îndoiți ține mânerul lângă mijlocul pieptului. Aceasta va fi poziția de start. Extinde brațele în față împreună cu mânerul. Abdomenul trebuie să fie mereu încordat și activat. Ține această poziție câteva secunde și readu mâinile lângă piept. După ce termini numărul de repetări propus, fă același lucru stand întors către scripete cu cealaltă parte.

Sursă foto: Shutterstock.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”