Studiile arată că yoga crește forța, echilibrul și flexibilitatea, dar asta nu este totul – iată încă șapte motive să-ți întinzi salteaua și să începi ziua cu o sesiune de yoga.
Yoga calmează sistemul nervos simpatic. Persoanele care o practică în mod regulat au și mai multe celule cerebrale în regiunile care reglează stresul și îmbunătățesc concentrarea, potrivit cercetătorilor de la Centrul Național pentru Medicină Complementară și Alternativă din SUA.
Concentrându-te pe respirație, poți să înveți cum să te concentrezi mai bine pe activitățile zilnice.
Yoga oprește răspunsul la stres astfel încât corpul să se poată concentra pe creștere, reparare, funcție imună, digestie și alte procese de auto-îngrijire care ajută la gestionarea durerii.
Yoga reduce nivelurile de cortizol, hormonul stresului care face din zona mijlocului un magnet pentru grăsimea abdominală. Așadar, yoga poate servi ca un aliat atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mintală.
Un studiu recent a arătat că pozițiile de yoga precum cobra, pisică și peștele sunt sigure și eficiente în reducerea severității și duratei crampelor menstruale.
Yoga practicată în mod regulat îmbunătățește calitatea generală a somnului, ceea ce are un efect secundar asupra stării tale de spirit, greutății și sănătății generale.
Pozițiile de yoga pot ajuta la stimularea creșterii celulelor care formează oasele (osteocite). O cercetare realizată pe parcursul a zece ani a constatat că îmbunătățește semnificativ densitatea osoasă în coloana vertebrală și oasele coapsei.
Sursă foto: Shutterstock