Ai procedat greșit până acum! La ce oră trebuie să te duci la sală, potrivit experților în fitness

  • Publicat:
Ai procedat greșit până acum! La ce oră trebuie să te duci la sală, potrivit experților în fitness

Ceasul biologic și studiile spun că cel mai prielnic moment pentru desfășurarea antrenamentelor fitness este a două parte a zilei. Corpul este hrănit, mușchii încălziți, pulsul crescut, iar o bună desfășurarea a antrenamentului va avea cu siguranță loc, funcțiile corpului fiind deja pregătite, datorită activităților de pe parcursul zilei respective. Iată ce spun experții în fitness, însă!

Mark Wahlberg se antrenează la 02:00 dimineața

Pentru mulți, duminica este construită pentru a dormi, a se delecta cu un brunch și a se relaxa pentru săptămâna următoare. Pentru Mark Wahlberg însă, când ceasul bate de ora 02:00, este timpul să între în sala de forță.

Starul de cinema în vârstă de 53 de ani, antreprenor și tatăl a patru copii obișnuia să fie pasionat de antrenamentul de la 4 a.m. Acum, el a dus totul la un alt nivel, dezvăluind rutina sa extremă de antrenament într-un nou videoclip recent.

„Săptămâna mea începe duminică🙏2 am 🥶”, a postat el pe contul său de Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mark Wahlberg (@markwahlberg)

Ce spun experții?

Chris Pruitt, CEO al WorkoutHealthy.com și antrenor personal certificat, spune pentru ThePost că regimul lui Wahlberg este potrivit stilului său de viață specific și nu se traduce neapărat în masă.

„Exercitul la 2 dimineața poate fi benefic pentru cei cu programe neconvenționale”, a argumentat Pruitt. „Asigură un mediu liniștit, mai puține distrageri și un sentiment unic de disciplină și realizare. Cu toate acestea, este esențial să vă asigurați că dormiți suficient și timp de recuperare.”

Cercetările sugerează că antrenamentul dimineața poate ajută la creșterea nivelului de energie, a concentrării și a calității somnului – dar cercetătorii tind să nu testeze beneficiile exercițiilor de la 2 a.m.

„În general, cel mai bun moment pentru a face mișcare este atunci când te simți cel mai energic și poți menține consistența”, a spus Pruitt pentru The Post. „Pentru mulți, după-amiază târziu sau seară devreme este ideală datorită temperaturii corporale mai ridicate și a îmbunătățirii funcției musculare. Cu toate acestea, antrenamentele de dimineață pot stimula metabolismul și starea de spirit pentru ziua următoare.”

Antrenamentele executate noaptea târziu

Argumente Pro:

  • Temperatura corpului este crescută
  • Te poți antrena mai tare deoarece ai mai mult timp până la următorul antrenament pentru a te recupera
  • Este un mod bun pentru a te elibera de stresul acumulat pe timpul zilei
  • Vara temperatura începe să scadă spre finalul zilei

Argumene Contra:

  • Majoritatea persoanelor își pierd interesul față de antrenamentele în sala de fitness după o zi grea la muncă și nu numai
  • Antrenamentele intense pot îngreuna mersul la somn, este recomandat să termini antrenamentul cu două ore înainte de a te culca

Orice alegere ai face, însă,  este important să știi că organismul are nevoie de o perioadă de acomodare de aproximativ o lună. Așadar, dacă vrei să îți schimbi programul în ceea ce privește sportul și antrenamentul, ai nevoie de mai multă determinare în prima lună, până când organismul se obișnuiește cu schimbarea și începe să dea randament.

Citește și: 4 lucruri extraordinare care se întâmplă cu corpul tău dacă faci zilnic exerciții de stretching |

SURSA: New York Post

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”