Un bărbat de 92 de ani face zilnic 600 de flotări și aleargă 10 kilometri: „Așa arată viața mea”

Un bărbat în vârstă de 92 de ani, căruia îi place să alerge și să se antreneze în fiecare zi, a devenit o sursă de inspirație pentru numeroase persoane din întreaga lume.
  • Publicat:
Un bărbat de 92 de ani face zilnic 600 de flotări și aleargă 10 kilometri:
Un bărbat de 92 de ani face zilnic 600 de flotări și aleargă 10 kilometri: "Așa arată viața mea"

Ken Head, care este fost inginer, iar în marea majoritate a zilelor face între 400 și 600 de flotări, urmate de un antrenament de 45 de minute și o alergare de 5km sau 10km.

Bărbatul din Bristol, în vârstă de 92 de ani, susține că antrenamentele sale includ și boxul sau cățăratul, lucruri care îl ajută să se simtă „în vârful lumii”. Ken Head nu plănuiește să se oprească din ceea ce face, chiar dacă a trecut printr-o intervenție după ce a fost diagnosticat cu cancer de piele.

Trebuie să îmbrățișezi viața ca și când n-ai fi făcut-o suficient. Despre asta este vorba”, a spus bărbatul pentru BBC. „După ce fac flotări, îmi îndrept atenția către zona stomacului, apoi fac stretching pentru bicepsul femural. Apoi fac antrenamentul cu greutăți și după ies la alergat”, a povestit Ken.

Cum arată o zi din viața bărbatului de 92 de ani

O zi obișnuită din viața bărbatului începe cu un mic dejun sănătos cu ovăz, germeni de grâu și semințe de chia. Întotdeauna optează pentru banane, smochine, stafide și nuci.

„Pun totul într-un bol, adaug lapte și asta e. Așa arată viața mea”, a povestit bărbatul pentru BBC.

Cum a descoperit că are cancer de piele

În urmă cu 18 luni, bărbatul a fost dărâmat în timp ce alerga de un scooter electric. Simțea că se întâmplă ceva cu călcâiul lui, care sângera și încă de atunci nu părea să se vindece. După o perioadă, Ken a făcut o radiografie și a aflat că este diagnosticat cu cancer de piele.

După ce s-a recuperat, deși nu s-a mai putut antrena, bărbatul s-a înscris la triatlon, ceea ce implică alergatul, mersul pe bicicletă și înotul.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”