Cum poţi transforma pasiunea pentru sport într-o carieră de succes

Multi dintre oamenii de succes ai lumii au afirmat cu diferite ocazii ca nu pot trai fara sport. Sa fie oare sportul cel care aduce succesul? Poate nu este cel mai important factor, insa, cu siguranta, sportul contribuie la obtinerea succesului.
  • Publicat:
Cum poţi transforma pasiunea pentru sport într-o carieră de succes


Multi dintre oamenii de succes ai lumii au afirmat cu diferite ocazii ca nu pot trai fara sport.

Sa fie oare sportul cel care aduce succesul?

Poate nu este cel mai important factor, insa, cu siguranta, sportul contribuie la obtinerea succesului.
 


 

Beneficiile sportului

Beneficiile sportului sunt nenumarate si le putem incadra in mai multe categorii: beneficii fizice, sociale, emotionale, mentale.

Daca ne referim la cele fizice, sportul este cel care, alaturi de alimentatie, contribuie la tonifierea si remodelarea trupului. Faptul care suntem multumiti de cum aratam ne creste increderea in noi insine, reducand astfel stresul si prevenind anumite forme ale depresiei.

De asemenea, sportul in aer liber sau clasele speciale din cadrul salilor de fitness sunt o oportunitate sa cunoastem oameni noi si sa legam prietenii. Apartenenta la un grup care impartaseste aceleasi pasiuni cu noi ne tine motivati si chiar ne dezvolta spiritul competitiv.

Studiile arata ca cei care fac sport regulat au un somn mult mai odihnitor, se concentreaza mai bine asupra indatoririlor de serviciu si au abilitatea de a gandi mai profund decat cei care nu au nicio activitate fizica. 

Scuze frecvente ale celor care nu fac sport

Cu toate ca avem cunostinta de aceste beneficii, scuzele precum lipsa timpului ne fac sa intram intr-un cerc vicios si sa ne periclitam sanatatea.

Lipsa banilor sau lenea sunt si ele intre scuzele cele mai frecvente pentru care nu facem sport. Pentru prima dintre ele solutia este la indemana tuturor: sportul in aer liber.

In ce priveste lenea, cei mai multi dintre noi o aducem in discutie din cauza lipsei de motivatie.

De ce e important sa apelam la ajutorul unui antrenor personal

Batalia nu este, insa, pierduta. Indiferent de scuzele pe care ni le aducem pentru a nu face sport, exista intotdeauna solutii. Una dintre ele este sa apelam la un antrenor personal. Pasiunea acestuia pentru sport ne poate influenta  intr-un mod pozitiv stilul de viata si chiar ne poate determina pe noi insine sa urmam calea sportului.

Iulian Dinu, Manager Scoala Fitness – Fitness Education School (www.fitness-education.ro)


„Un antrenor personal trebuie sa stie sa-si motiveze clientii, sa-i ajute sa-si depaseasca propriile limite si sa ii asculte. De cele mai multe ori oamenii isi stabilesc gresit obiectivele si, prin urmare, neindeplinirea lor conduce la o stare de neimplinire, de tristete sau chiar depresie. Un antrenor personal stie sa fixeze corect obiectivele unei activitati sportive si sa stabileasca pasii pentru indeplinirea lor.”

Odata ce am prins gustul sportului si tehnicile esentiale pentru a intocmi programe eficiente, nu ne mai ramane decat un pas: obtinerea unei diplome acreditate in disciplina sportiva pe care ne-am ales-o.

Un curs acreditat de instructor de fitness, aerobic, aqua gym, dans sau personal trainer nu numai ca ne ajuta sa ne imbunatatim cunostintele si sa ne ajutam pe noi insine, dar poate fi si o sursa importanta de venit.

Ca instructor acreditat avem posibilitatea sa impartasim povestea noastra cu cei din jur, sa-i inspiram si sa-i ajutam sa isi indeplineasca obiectivele, asa cum antrenorul nostru personal a facut-o cu noi.

Se spune ca de la ura la iubire e doar un pas. Astfel, de la lipsa de motivatie si lenea de a face sport pana la a transforma sportul intr-o cariera de succes e doar un pas. Iar acest pas este reprezentat de un amalgam format din disciplina, dorinta de a-i ajuta pe cei din jur si perseverenta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult