Cum să slăbești 5 kilograme, fără să mergi la sală

Avem pentru tine 6 exerciții pe care le poți face în confortul casei tale. Iată cum scapi de 5 kilograme într-o singură lună, gratis.
  • Publicat:
Cum să slăbești 5 kilograme, fără să mergi la sală
Cum să slăbești 5 kilograme, fără să mergi la sală

Multe femei își doresc să slăbească înainte de un eveniment special sau chiar înainte de sărbători. Deși mai este timp până la Crăciun sau Anul Nou, nu are sens să lași totul pe ultima sută de metri și să pui presiune pe corpul tău cu diete drastice sau antrenamente în exces.

Avem pentru tine 6 exerciții pe care le poți face chiar în confortul casei tale, fără să fii nevoită să dai banii pe abonamentul la sală sau pe accesorii speciale.

Așadar, poți scăpa de 5 kilograme într-o singură lună, fără să scoți niciun ban din buzunar.

Antrenamente HIIT

Exercițiile de tip HIIT (high-intensity interval training) sunt ideale pentru a arde rapid caloriile. Un antrenament HIIT include în general jumping jacks, burpees și ridicări de genunchi. Studiile arată că antrenamentele HIIT pot crește metabolismul și pot reduce greutatea, iar pentru a ajunge la aceste rezultate ai nevoie de 20-30 de minute de antrenament de 3-5 ori pe săptămână.

Genuflexiuni cu greutatea corpului

Genuflexiunile sunt excelente pentru antrenamentul picioarelor, fesierilor, dar și a abdomenului. Ca antrenamentul să fie corect făcut trebuie să pui presiune în călcâie. Genul acesta de exercițiu crește masa musculară și rata metabolică, iar aceste rezultate sunt obținute atunci când lucrezi zilnic câte trei seturi a câte 15-20 de repetări.

Fandări

Fandările sunt excelente pentru tonifierea picioarelor și a fesierilor. Genunchii trebuie să se afle într-un unghi de 90 de grade, iar exercițiul te poate ajuta să-ți îmbunătățești echilibrul și coordonarea. Fă trei seturi a câte 10-15 repetări pe fiecare picior.

Planșă

Dacă vrei să arzi calorii și să-ți tonifiezi abdomenul, stai în plank (n.r- planșă). Trebuie să menții poziția corpului cât mai dreaptă posibil, iar dacă vrei să lucrezi și oblicii, poți face rotații stânga-dreapta. Adaugă acest exercițiu în rutina ta de antrenament cam de trei-patru ori pe săptămână.

Sari coarda dacă vrei să slăbești 5 kilograme

Știai că în 15-20 de minute de sărituri cu coarda arzi aproximativ 200 de calorii? Dacă faci acest lucru zilnic, vei lucra toate grupele musculare, iar inima-ți va mulțumi pentru efortul pe care-l depui. Treptat, poți crește timpul.

Cățărări

Acest exercițiu pune tot corpul în mișcare, iar asta pentru că este o poziție care îți solicită brațele, picioarele și abdomenul. Începe exercițiul din poziție de plank, apoi du rapid fiecare genunchi, alternativ, către piept. Acest exercițiu îmbunătățește coordonarea și arderea caloriilor. Fă trei seturi a câte 30 de secunde, de trei-patru ori pe săptămână.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”