Cu toţii trecem printr-o perioadă dificilă şi, chiar dacă suntem izolaţi la domiciliu, asta nu înseamnă că trebuie să ne punem silueta în pericol. Deşi sălile de sport sunt închise, nu ar trebui să fim sedentari şi să renunţăm la exerciţiile fizice. Soluţia este să fim atenţi cât şi ce anume mâncăm în această perioadă şi să facem sport acasă sau în curte, după caz.
„O oră pe zi de mişcare ne aduce multe beneficii. Alocaţi din timpul pe care l-aţi petrece pe canapea vizionând filme şi seriale. Kilogramele în plus nu afectează doar aspectul fizic, ci şi sănătatea. Creşte colesterolul, grăsimea se depune pe abdomen, pe organe, pe artere. Avem nevoie de o sănătate bună şi de un sistem imunitar puternic în special în această perioadă când suntem ameninţaţi de acest virus”, declară Kinga Sebestyen, cea care a făcut din Kangoo Jumps un fenomen internaţional.
Kinga recomandă efectuarea unor exerciţii de bază menite să accelereze metabolismul şi să ardă depunerile de grăsime, să stimuleze sistemul limfatic şi să tonifieze musculatura. În cazul său, alege să facă aceste exerciţii având ghetele Kangoo Jumps în picioare, pentru o mai mare eficienţă.
La orele clasice de Kangoo Jumps, în sală, se pot arde şi 1500 de calorii. Kinga explică de ce.
„În timpul exerciţiilor de săritură, abdomenul este perfect lucrat, astfel că se ard rapid straturile de grăsime din jurul taliei. Sunt peste 1000 de repetări în timpul unui astfel de exerciţiu, astfel că efectul este garantat. Exerciţiile pe ghete lucrează tot corpul, braţele, picioarele, mai intens cu 80% decât alte forme de sport. Faci cardio şi tonifiere în acelaţi timp. Scapi garantat de 10 kilograme pe lună. Eu dacă se întâmplă să pun 1-2 kilograme în plus, le dau jos în doar 2 antrenamente. Nu sunt stresată să am mereu o dietă strictă. Îmi permit să mănânc mult şi seara pentru că ştiu că a doua zi dau jos la următorul antrenament.
Am o pereche de jeans de acum 25 de ani care reprezintă măsura mea ideală. Îl probez şi ştiu tot timpul dacă m-am îngrăşat ori am slăbit. Când nu am ore de grup, merg să alerg în parc pe ghete sau fac acasă exerciţii la saltea cu ghetele în picioare. Fac genuflexiuni şi fandări pe ghete, iar acestea lucrează şi mai bine muşchii. Pentru abdomen plat, stau întinsă şi ridic câte un picior cu gheata, orizontal sau lateral. Fiecare gheată are cam 2 kilograme, astfel că pune şi mai mult muşchii în mişcare. Şi pentru posterior este o adevărată minune. Ridici piciorul în spate, având gheata pusă, iar fesierii sunt imediat lucraţi”, spune Kinga Sebestyen.