Apariția kilogramelor este cauza mai multor factori precum lipsa sportului, mâncăruri care sunt mai rapid de consumat, evitarea fructelor și a legumelor sau pur și simplu adoptarea unor obiceiuri pe care credem că le facem corect, dar care nu ne ajută. De pildă, mersul la sală. Probabil că mulți se confruntă cu problema mersului la sală care nu a avut niciun rezultat.
De ce se poate întâmpla acest lucru? Aflați în rândurile de mai jos.
Sănătatea sistemului nostru digestiv va determina sănătatea întregului nostru organism. Bacteriile care ne mențin sănătatea digestivă ne ajută să luptăm împotriva bolilor, să procesăm alimentele, să producem nutrienți și hormoni etc.
Experții ne sfătuiesc să consumăm chiar și preventiv probiotice și prebiotice, chiar și sub formă de suplimente, pentru că nu vin cu niciun efect secundar și ne vor ajuta cu adevărat să ne simțim mult mai bine.
O dietă bogată în proteine de calitate (carne de pasăre, carne de peste, brânză de vaci, quinoa etc), care va include și legume, fructe și grăsimi sănătoase (avocado, unt de cocos, oleaginoase), este cheia spre corpul la care visezi.
Unul dintre motivele pentru care somnul de calitate este esențial pentru noi cei care vrem să slăbim sau să devoltăm masă musculară este acela că în timpul somnului organismul se recuperează și se resetează pentru ca a două zi să performeze din nou la parametri optimi.
Dacă nu îi acorzi corpului tău ocazia să se refacă după o ședința intensă de sport, acesta nu va mai avea puterea să își exercite puterile magice asupra musculaturii. Fenomenul acesta are și o denumire: epuizarea depozitelor de glicogen din mușchi. Multe persoane se antrenează până la epuizare și suferă chiar accidentări din această cauză. Pe lângă faptul că rezultatele scontate întârzie să apară.
Citește și: 5 mituri despre sport și adevărul din spatele lor
FOTO: Shutterstock