Beneficiile pe care le avem in urma practicarii fitness-ului se inmultesc cu trecerea timpului si au efecte de lunga durata. Acest fapt este confirmat de numeroasele studii din intreaga lume dar mai ales din SUA.
Doctorul Jeffrey Burns care conduce “Alzheimer and Memory Program” din cadrul School of Medicine din orasul Kansas a efectuat un studiu asupra unor pacienti care sufereau de Alzheimer. In urma cercetarilor, a rezultat ca, la pacientii care practicau fitness, boala avea o evolutie foarte lenta fata de cea a persoanelor care nu faceau deloc sport.
Doctorul Burns a subliniat faptul ca, in timp ce creierul unui om normal imbatraneste si se deterioreaza treptat, in cazul celor care sufera de Alzheimer, deteriorarea neurologica se produce intr-un ritm mult mai alert.
Si medicul Sam Gandy, consiler al “Alzheimer Association” sustine teoria lui Jeffrey Burns, folosindu-se de rezultatele obtinute in urma monitorizarii pacientilor cu ajutorul tomografiei. Acestea indica faptul ca practicarea fitness-ului nu numai ca imbunatateste activitatea inimii dar are si o contributie importanta in mentinerea sanatatii creierului.