Mai țineți minte când eram mici și cum prindeam cercurile de hula hoop încercam să le menținem cât mai mult pe șolduri, mâini sau picioare fără ca ele să cadă? Iată că acestea au revenit, de data aceasta printre echipamentele de fitness și, se pare că au beneficii suprinzătoare pentru siluetă.
Hula hoop se califică pe lista de exerciții. Cercetătorii spun în urma unui studiu că 30 de minute de antrenament cu hula hoop sunt similare cu 30 de minute de kickboxing, cardio sau dansuri, iar asta pentru că trebuie să te miști constant.
Antrenamentele cu aceste cercuri sunt o modalitate ideală de a face aerobic. În primul rând, ajută la creșterea pulsului, iar odată ce prinzi mai multă experiență poți chiar să mergi în timp ce folosești cercurile, să dansezi, să faci genuflexiuni sau chiar să sari. Din fericire, acest tip de antrenament nu afectează articulațiile genunchilor și șoldurilor, motiv pentru care poate fi practicat la orice vârstă. De ce nu, ar putea deveni un exercițiu pe care să-l practice părinții, bunicii și copiii și astfel să petreacă și timp de calitate împreună.
Inima nu este singurul mușchi recrutat într-o sesiune de hula hoop, ci și mușchii abdominali, în special oblicii, dar și pieptul, mușchiul gluteal, coapsele și gambele. De asemenea, dacă vrei să îți antrenezi brațele, este ideal pentru umeri, biceps, triceps și trapez. Din fericire, acest tip de antrenament sprijină scăderea în greutate, iar asta pentru că într-o sesiune de o oră se ard undeva între 330-400 de caalorii.
Antrenamentele de acest tip țin foarte mult și de obiectivele pe care le ai, dar și de stilul de viață. Dacă nu ești dispusă de o sesiune de antrenament de o oră, poți încerca să faci încălzirea doar pentru că vei ajuta la pregătirea mai multor grupe de mușchi. Mai mult, 4-8 minute de încălzire cu hula hoop au fost asociate cu 1.6km de alergare.