Incearca fitness-ul mental!

Antreneaza-ti mintea folosindu-te de cateva exercitii .
  • Publicat:
  • Actualizat:
Incearca fitness-ul mental!
Incearca fitness-ul mental!

Fitness-ul mental are doua principii de baza: varietatea si curiozitatea. Cand tot ceea ce faci devine a doua ta natura, trebuie sa iei in considerare cateva schimbari. Iar daca deja poti sa faci cuvinte incurcisate si in somn, e timpul sa incerci o noua provocare. Doar asa vei obtine cel mai bun antrenament pentru creierul tau.

Curiozitatea despre lumea din jurul tau, cum functioneaza si prin ce moduri poti sa o intelegi, iti va face creierul sa lucreze rapid si eficient. Asadar, foloseste ideile de mai jos pentru a-ti antrena mintea.

Joaca-te!
Programele si jocurile pentru fitness-ul mental sunt un mod minunat de a-ti provoca creierul. Cuvinte incrucisate, suduko si chiar jocurile electronice iti pot imbunatati viteza si capacitatea de memorie a creierului. Aceste jocuri se bazeaza pe logica, dezvoltarea vocabularului, matematica si multe altele.

In plus, sunt si distractive. Vei obtine si mai multe beneficii daca te vei juca cate putin in fiecare zi. 15 minute sunt suficiente.

Mediteaza
Meditatia zilnica este probabil cel mai bun lucru pe care il poti face pentru sanatatea mintii si corpului tau. Meditatia nu numai ca te relaxeaza, dar este un antrenament bun si pentru creier. Prin crearea unei stari mentale diferite, creierul tau se angajeaza in activitati noi si interesante, sporindu-i astfel activitatea.

Mananca pentru creier
Creierul tau are nevoie sa mananci grasimi sanatoase. Asadar, acorda mai multa atentie uleiului de pestele din somon, nucilor, semintelor, cum ar fi cele din in, sau uleiului de masline. Consuma mai multe alimente ce contin aceste ingrediente si mai putine grasimi saturate. Elimina complet grasimile trans din dieta ta.

Spune povesti
Povestile sunt o modalitate prin care ne solidificam amintirile, interpretam evenimentele si impartasim momentele traite. Spune povesti atat noi, cat si vechi, de fiecare data cand ai ocazia. Si fa-o in asa fel incat sa fie interesante, fascinante si distractive.

Cateva tehnici de baza ale povestirii iti vor mentine atat tie, cat si celor care te asculta interesul treaz pana la sfarsit. Au trait fericiti pana la adanci batraneti?

Inchide televizorul
O persoana normala nu se uita mai mult de 4 ore la televizor in fiecare zi. Televizorul poate sta in calea formarii relatiilor, vietii, in general. Inchide televizorul si petrece mai mult timp traind si exersersandu-ti mintea si corpul.

Exerseaza-ti corpul ca sa-ti exersezi creierul
Exercitiile fizice sunt foarte bune si pentru creier. Prin miscarea corpului, creierul tau are de invatat noi abilitati musculare, trebuie sa estimeze distanta, sa te ajute sa-ti mentii echilibrul. Alege o varietate de exercitii pentru a-ti provoca astfel si creierul.

Citeste ceva diferit
Cartile sunt portabile, le poti imprumuta de la biblioteca si sunt pline de infinite personaje interesante, informatii si fapte. Daca de obicei citesti carti de istorie, incearca o nuvela contemporana. Citeste autori straini, clasici sau alege cartile aleatoriu.

Nu numai ca mintea ta se va antrena inchipuindu-si diferite perioade de timp, culturi si popoare, dar vei avea, de asemenea, si povesti interesante de spus despre ceea ce citesti. Astfel, vei incepe sa faci si legaturi intre viata moderna si personajele din carte.

Invata un lucru nou
Invatarea unui lucru nou solicita mai multe zone ale creierului tau. Memoria ta va interveni in joc, vei invata noi miscari si vei incepe sa asociezi lucrurile diferit. Sa citesti Shakespeare, sa inveti sa gatesti sau sa construiesti un avion din scobitori iti va provoca creierul si iti va da ceva la care sa te gandesti.

Fa schimbari simple
Ne place rutina noastra. Avem hobby-uri si alte activitati care ne plac si pe care le-am putea face ore in sir. Dar cu cat o actiune devine mai mult “a doua noastra natura”, cu atat mai putin este solicitat creierul. Ca sa-l ajuti sa ramana tanar, provoaca-l. Schimba ruta catre supermarket, foloseste-ti mana opusa sa deschizi usa si sa mananci desertul. Pentru inceput.

Toate acestea iti vor forta creierul sa se trezeasca din obisnuinte si sa acorde mai multa atentie lucrurilor din jur.

Antreneaza-ti creierul
Antrenamentul pentru creier devine un trend. Incep sa apara cursuri oficiale, site-uri si carti cu programe speciale privind modul de pregatire a creierului pentru a lucra mai bine si mai repede. Bineinteles, exista anumite cercetari in spatele acestora, dar principiile de baza sunt: memoria, vizualizarea si rationamentul.

Lucreaza la aceste trei concepte in fiecare zi si creierul tau va fi pregatit pentru orice situatie.

Tu cata importanta dai fitness-ului mental?

Citeste si 100% gratis: Fitness in aer liber!             
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Si tu ai nevoie de fitness cardiovascular
Si tu ai nevoie de fitness cardiovascular