Un program regulat de exercitii fizice, adoptat chiar si dupa varsta de 50 de ani, este la fel de benefic pentru sanatate ca si renuntarea la fumat, concluzioneaza un studiu suedez.
Dupa 10 ani de practicare a exercitiilor fizice, speranta medie de viata a persoanelor care au inceput sa faca sport regulat dupa ce au trecut de varsta de 50 de ani era la fel de mare ca speranta de viata a persoanelor care au facut sport de-a lungul intregii vieti, afirma autorii studiului.
Rata mortalitatii este cu 32% mai mica in randul persoanelor care practica mult sport, fata de cea inregistrata in randul persoanelor care nu fac sport deloc sau foarte putin, si cu 22% mai scazuta fata de cea inregistrata in randul persoanelor care fac sport la un nivel mediu.
Sportul trebuie practicat cu regularitate, timp de 5-10 ani, pentru ca efectele pozitive sa fie vizibile.
Vrei sa (nu mai) fii milionar in calorii?
Succesul filmului „Slumdog Millionaire“ se vede nu doar in salile de cinema, ci si in cele de sport. Filmul premiat la Oscar a inspirat un dans care face ravagii printre americanii care vor sa slabeasca in ritm de bangra.
Coloana sonora a peliculei este extrem de populara si, mai presus de toate, eficienta. Instructorii spun ca, de cand a aparut pelicula pe ecranele din Statele Unite, numarul amatorilor de miscare pe ritmuri indiene a crescut vertiginos. Dansul combina pasii de step si salsa cu kick-boxing si topeste kilogramele.
Sedentarismul si accidentele cerebrale
Stilul de viata nesanatos (lipsa sportului, dieta saraca in legume si fructe) dubleaza riscul de producere a accidentelor cerebrale, scrie intr-un studiu publicat in British Medical Journal.
Un numar foarte mic dintre cei 20.000 de adulti care au participat la acest studiu aveau un stil de viata suficient de sanatos pentru a se proteja impotriva riscului de accident cerebral, au mentionat cercetatorii britanici.
Citeste si Spune "NU" sedentarismului!
Daca alerg cu spatele, slabesc mai usor?
Foto: SHUTTERSTOCK