(P) 5 metode neobișnuite pentru a-ți crește nivelul de performanță în timpul sesiunilor de fitness

Starea de sănătate ne preocupă pe fiecare dintre noi, de aceea, conform Forbes, 48% dintre oameni și-au propus drept rezoluție pentru anul 2024 îmbunătățirea fitness-ului.
  • Publicat:
(P) 5 metode neobișnuite pentru a-ți crește nivelul de performanță în timpul sesiunilor de fitness
(P) 5 metode neobișnuite pentru a-ți crește nivelul de performanță în timpul sesiunilor de fitness

Starea de sănătate ne preocupă pe fiecare dintre noi, de aceea, conform Forbes, 48% dintre oameni și-au propus drept rezoluție pentru anul 2024 îmbunătățirea fitness-ului. Această rezoluție se dovedește mai importantă decât cea privind îmbunătățirea stării financiare (38%) și a altor aspecte ale vieții. Conform aceleași surse, femeile sunt mult mai motivate să se concentreze pe fitness pe parcursul anului (52%) față de bărbați (42%).

Pentru a-și îndeplini obiectivele, 49% dintre cei care și-au propus îmbunătățirea statusului fizic vor apela la ajutorul aplicațiilor de fitness, în timp ce 43% se vor baza pe un abonament la o sală specializată. Procentul celor care cred că vor reuși să atingă obiectivul propus este de 80%, iar unii dintre aceștia sunt chiar dispuși să apeleze la exerciții și metode neconvenționale de fitness.

1.     Antrenamente de fitness RV (Realitate Virtuală)

Realitatea Virtuală este utilizată într-o varietate de domenii, de la antrenamente militare și de tactică până la simulatoare aviatice și la cazinourile online despre care poți afla mai multe informații citind pagina LegalCasino.ro.  Antrenamentele de fitness RV presupun utilizarea unei căști virtuale (Oculus Rift, Apple Vision Pro, Meta Quest 3, Play Station VR2 etc) și conectarea la o platformă dedicată a unei săli de fitness. Sesiunile de antrenament se bazează pe gamificare, ceea ce presupune combinarea exercițiilor cu diverse recompense.

2.     Exerciții bazate pe rutina de mișcare a animalelor sălbatice

Acest tip de exerciții implică imitarea mișcărilor naturale ale diverselor animale (cangur, crab, broască, elefant, gorilă, urs, etc) pentru îmbunătățirea abilității de coordonare, a agilității și forței. De asemenea, mișcările pot fi combinate în configurații mixte, astfel încât să se lucreze anumite caracteristici fizice. Avantajul acestei metode este că se pliază pe orice nivel de fitness și că permite adaptarea intensității în funcție de nevoile fiecărei persoane în parte.

3.     Fitness la trambulină

Combinarea exercițiilor de fitness cu o trambulină are efecte benefice la nivel cardio, coordonare și forță. Sistemul limfatic își îmbunătățește activitatea, reducându-se în același timp și stresul asupra articulațiilor. Acest tip de sesiune de fitness ajută și la îmbunătățirea echilibrului, dar și a sănătății cardiovasculare, adăugând și un plus pentru sănătatea mentală.

4.     Antrenamente BFR (restricționarea fluxului sangvin)

Această metodă de antrenament presupune folosirea unui garou special (o bandă elastică) care este aplicat pe o anumită zonă (de exemplu, coapsă sau braț) pentru a reduce fluxul sangvin în respectiva regiune a corpului. Practic, organismului îi este indusă „ideea” că te antrenezi la un nivel mult mai intens decât o faci în realitate. Astfel, utilizând greutăți mai mici vei obține masă și putere musculară mai mare.

Este genul de exerciții care ajută atât persoanele cu un nivel de santatate bun, cât și pe cele care au avut parte de intervenții chirurgicale sau care se confruntă cu probleme de osteoporoză, ceea ce nu le permite să ridice greutăți și care au nevoie să-și crească masa musculară.

5.     Parkour de interior

Parcurgerea unui traseu cu obstacole de diferite grade de dificultate nu trebuie să se limiteze doar la zonele urbane, așa că îți poți amenaja propriul traseu de parkour în interiorul locuinței sau în curte, dacă stai la casă. Poți să transformi obiectele de mobilă (scaune, canapele, fotolii etc), articolele de uz casnic și alte obiecte cu un nivel ridicat de stabilitate din casă în părți ale traseului.

Ideea de bază a acestui antrenament este să se varieze nivelul de dificultate al exercițiilor cu etape de sărituri, rostogoliri, urcări și coborâri, astfel încât să se obțină o mișcare cât mai fluidă. Pe lângă faptul că ieși din rutina exercițiilor clasice de fitness vei obține rezultate bune la nivel de agilitate și coordonare. Plus că, distracția este garantată!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc