(P) Cele mai bune sporturi pe care le poți practica în aer liber toamna

Există diverse activități pe care le poți încerca în acest sezon, tot ce ai nevoie este un echipament adecvat și adidași sport de damă potriviți pentru fiecare activitate fizică.
  • Publicat:
  • Actualizat:
(P) Cele mai bune sporturi pe care le poți practica în aer liber toamna
(P) Cele mai bune sporturi pe care le poți practica în aer liber toamna

Tu cum te menții în formă în sezonul rece? Știai că exercițiile în aer liber toamna au o mulțime de beneficii pentru sănătate? Există diverse activități pe care le poți încerca în acest sezon, tot ce ai nevoie este un echipament adecvat și adidași sport de damă potriviți pentru fiecare activitate fizică. Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, dar și cum să te echipezi corect în funcție de fiecare sport pe care îl practici, citește în continuare.

De ce e important să faci sport în aer liber

Spre deosebire de activitățile fizice din sală, sportul în aer liber nu te ajută doar să te menții în cea mai bună formă fizică, ci contribuie și la starea de bine, reducând anxietatea și stresul. În plus, activitățile sportive în aer liber te ajută să te expui mai mult la soare, crescând nivelul de serotonină, cunoscut și ca hormonul fericirii.

Cei care practică regulat sport în aer liber beneficiază de vitalitate și energie pentru sarcinile zilnice, dar și de o stare de spirit de neegalat. În special toamna, când temperaturile scad și zilele devin ușor răcoroase, poți practica fără griji exercițiile fizice în aer liber atât dimineața, cât și seara.

Beneficiile exercițiilor fizice în aer liber

Care sunt beneficiile exercițiilor fizice în aer liber și cum contribuie la o stare generală de bine? Despre acest subiect vei afla mai multe chiar aici. Când vorbim despre beneficiile sportului în aer liber, trebuie să le împărțim în două categorii: beneficii la nivel fizic și beneficii la nivel psihic. Iată care sunt acestea:

Beneficii fizice ale sportului în aer liber:

  • Pulsul crește mai repede și arzi mai multe calorii;
  • Transpiri mai mult, deci arzi mai multe grăsimi;
  • Îți asiguri doza necesară de vitamina D;
  • Întărești imunitatea;
  • Înveți să îți controlezi respirația și dezvolți rezistență cardiacă;
  • Te bucuri de un somn mai odihnitor pentru că arzi mai multă energie.

Beneficii la nivel psihic ale sportului în aer liber:

  • Reduce stresul și anxietatea datorită endorfinelor eliberate;
  • Relaxează mintea și te deconectează de la grijile zilnice;
  • Îmbunătățește concentrarea și atenția la detalii și împrejurimi;
  • Îți oferă claritate asupra gândurilor;
  • Îți permite să meditezi.

5 sporturi în aer liber pe care să le încerci toamna aceasta

Fie că preferi activitățile fizice mai intense, fie că îți plac sporturile ușoare, cu siguranță vei găsi o activitate potrivită în lista de mai jos. Află care sunt sporturile în aer liber pe care ți le recomandăm toamna aceasta:

Alergarea în aer liber este una dintre cele mai îndrăgite activități. Te ajută să te menții în cea mai bună formă fizică și poți adapta intensitatea antrenamentelor în funcție de rezistența ta la efort. Tot ce ai nevoie sunt adidașii de damă potriviți pentru alergare în aer liber, un costum sport și o geaca de dama pentru mai mult confort termic.

Mersul nordic este o activitate care îți pune în mișcarea întreg sistemul muscular al corpului. Spre deosebire de mersul clasic, mersul nordic presupune utilizarea unor bețe speciale pentru această activitate, care îți antrenează musculatura. Poți practica mersul nordic pe trasee de pădure, însă asigură-te să porți încălțăminte sport de damă confortabilă și o jachetă impermeabilă pentru femei.

Drumețiile sunt o activitate preferată toamna, datorită temperaturilor mult mai prietenoase care îți permit să explorezi traseele dorite. Poți practica drumeții alături de întreaga familie, tot ce trebuie să faci este să alegi un traseu accesibil. De asemenea, vei avea nevoie de pantofi sport de damă pentru drumeții și de îmbrăcăminte lejeră, dar și de o jachetă impermeabilă de damă.

Ciclismul poate deveni o activitate de familie. Fie că te aventurezi pe aleile din parc, fie că pornești într-o aventură off-road, ciclismul este o activitate completă care te ajută să te menții în cea mai bună formă. Pe lângă bicicleta complet echipată, vei avea nevoie de adidasi sport de dama pentru ciclism, dar și îmbrăcăminte dedicată acestui sport.

Mersul pe role este o activitate pe cât de distractivă și relaxantă, pe atât de benefică pentru musculatura corpului. Poți explora orașul sau parcul preferat sau poți exersa diverse salturi și trucuri pe role dacă stăpânești deja mișcările de bază. Îți recomandăm să ții mereu la îndemână o jachetă impermeabilă de damă pentru a evita orice disconfort provocat de precipitațiile neprevăzute specifice toamnei.

Alege sportul în aer liber care ți se potrivește și bucură-te de toate beneficiile pe care ți le oferă un stil de viață activ.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”