6 trăsături ciudate care îți confirmă că poți avea ADN de Neanderthal

  • Publicat:
6 trăsături ciudate care îți confirmă că poți avea ADN de Neanderthal
Sursa foto: shutterstock

Un inginer genetician a scos la iveală 6 caracteristici fizice și comportamentale care au fost legate de ADN-ul Neanderthal – la mai bine de 40.000 de ani după ce această specie umană a dispărut.

„ADN-ul de Neanderthal reprezintă doar un mic procent din genomul uman modern, iar aceste influențe sunt doar o piesă din puzzle-ul genetic care face ca fiecare persoană să fie unică”, a declarat Sebnem Unluisler, de la London Regenerative Institute, pentru Daily Mail.

ADN de Neanderthal: caracteristici specifice

Fumatul

Potrivit cercetărilor, o porțiune de ADN de Neanderthal a fost asociat cu o mai mare dependență de nicotină, ceea ce este suprinzător căci tutunul a devenit popular abia spre sfârșitul secolului al XVI-lea.

„Creierul este incredibil de complex, așa că este rezonabil să ne așteptăm ca introducerea unor modificări provenite dintr-o cale evolutivă diferită să aibă consecințe negative”, a declarat Corinne Simonti.

Părul drept și des

„ADN-ul de Neanderthal a fost legat de variații  ale caracteristicilor părului. Unele persoane cu strămoși de Neanderthal pot avea părul mai des sau mai drept”, a declarat Unluisler pentru Daily Mail. „Studiile au arătat, de asemenea, că o frecvență mai mare a unei variante genetice asociate cu părul roșcat era prezentă la neanderthalieni.”

Persoanele matinale

„La latitudini mai mari, este benefic să ai un ceas biologic care este mai capabil să anticipeze și să se schimbe pentru a se potrivi cu schimbările sezoniere ale nivelului de lumină”, a declarat pentru CNN, Tony Capra, profesor de epidemiologie și biostatistică la Universitatea din California, San Francisco.

Nasul mare

„S-a speculat de mult timp că forma nasului nostru este determinată de selecția naturală; întrucât nasul nostru ne poate ajuta să reglăm temperatura și umiditatea aerului pe care îl inspirăm, este posibil ca nasuri de forme diferite să fie mai potrivite pentru diferite climate în care au trăit strămoșii noștri”, a declarat Dr. Qing Li, de la Universitatea Fudan.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: