Vlad Țepeș a fost domnitor al Țării Românești de trei ori și a marcat istoria României, prin funcția sa politică, dar și prin legendele potrivit cărora obișnuia să bea sângele celor învinși în lupte.
Însă, ingredientul preferat al lui Vlad Țepeș era usturoiul, plantă medicinală, aliment și condiment, așa acum relatează moldova-tourism.md.
Usturoiul este o sursă excelentă de magneziu, vitamina B6, C și B1, fiind bogat în fosfor, seleniu, calciu, potasiu și fier. Mai mult, reduce riscul apariției bolilor de inimă.
Citește și: Usturoiul ar putea înlocui medicamentele de scădere a tensiunii arteriale
Astfel, potrivit specialistilor, o dieta bogată în usturoi:
Usturoiul este și un antioxidant natural, astfel că sprijină organismul în lupta împotriva radicalilor liberi.
Este folosit, de asemenea, și ca antiinflamator natural, fantastic împotriva gripei sau atacurilor astmatice.
Usuroiul pate distruge bacterii care sunt rezistente la medicamente și ferește organismul de infecții. Specialiștii susțin că ingredientul are reale proprietăți antibiotice, datorită conținutului sau de allicin, un compus care se găsește în usturoiul crud.
În perioada de domnie a lui Vlad Țepeș, în regiunile românești mâncarea costă în carne (porc, oaie, vită, rareori pasăre), legume și cereale (grâu, orz, porumb sau secară).