Pentru ca organismul să beneficieze de nutrienții din alimente, cel mai important este, ca regulă generală, să mănânci sezonier și local, pe cât posibil. Astăzi vom vorbi, însă, de alimentele care ar trebui evitate de către clienții Kaufland și Lidl în această perioadă de toamnă târzie.
Potrivit experților, căpșunile, kiwi sau mango sunt produsele ce ar trebui evitate. Acestea sunt importante din străinătate (Spania, Germania, Israel sau SUA), iar condițiile de lucru din plantațiile de acolo sunt adesea exploatatoare și metodele de cultivare, din păcate, discutabile.
Exportul fructelor populare nu este prietenos cu mediul și cumpărarea de căpșuni dintr-o altă regiune are capcanele ei. De exemplu, căpșunile germane trebuie cultivate în sere cu iluminare artificială, iarna.
Clienții Kaufland și Lidl nu ar trebui să evite doar căpșunile, ci și zmeură și afinele. Potrivit specialiștilor, există o „utilizare masivă a pesticidelor” și un consum mare de apă la cultivarea fructelor de pădure. Prin urmare, iarna este mai bine să folosiți fructe de pădure congelate.
Salata verde, și aceasta, provine adesea din sere încălzite iarna. Acest lucru nu numai că are ca rezultat mai puțină aromă, ci și un conținut nutrițional mai mic.
Cât despre departamentul de fructe și legume, în general, merită să aruncați o privire asupra originii alimentelor. Merele germane precum Cox Orange, Jonagold sau Elstar vor fi disponibile până la jumătatea lunii decembrie.
Dar pe rafturi sunt și merele de import. Dar fructele de peste mări necesită un consum inutil de energie prin răcire și, prin urmare, sunt discutabile din punct de vedere ecologic. Prin urmare, soiurile de mere din străinătate ar trebui evitate din motive de mediu.
Citește și: Fructe şi legume din ţări non-UE, verificate de inspectorii sanitari