Muștarul și ketchupul sunt unele dintre cele mai cunoscute condimente din lume. Fie că le folosiți la cartofi prăjiți, hamburgeri sau friptură, aceste sosuri dau o aromă specială mâncărurilor. După ce le cumpără, majoritatea oamenilor le depozitează în frigider, dar puțini știu cât rezistă, de fapt, la rece!
Atunci când merg la supermarketuri, românii preferă să se aprovizioneze cu multe alimente, iar pe majoritatea dintre ele le păstrează la frigider. De exemplu, muștarul și ketchupul sunt ținute la rece, pentru a le prelungi durata de valabilitate. Totuși, aceste sosuri delicioase au un anumit termen de păstrare la frigider.
Pe de altă parte, specialiștii sunt de părere că sticla de ketchup sau muștar nu trebuie ținută neapărat la frigider, pentru că acestea conțin anumiți conservanți care ajută la păstrarea gustului lor unic.
Totuși, dacă alegeți să plasați aceste condimente în frigider, trebuie să știți în ce perioadă mai pot fi consumate după ce au fost desfăcute prima oară.
Durata de valabilitate a muștarului și a ketchupului se schimbă în momentul în care le desfacem capacul și le utilizăm.
Citește și: Alimentul ANTIDOT pentru balonare și boli gastrice
Conform experților, odată deschis, ketchupul are termen de valabilitate doar 6 luni dacă este păstrat la frigider, spre deosebire de muștar, care poate rezista lejer un an, fără să te temi de faptul că s-ar putea strica. Iată cât rezistă la rece și alte sosuri preferate la mâncăruri sau dulciuri:
Citește și: Ce conține, de fapt, un sandwich cu pui teriyaki de la Subway România. Este plin de E-uri!
Când vine vorba despre alimentele aflate în stare crudă sau cele negătite, situația se schimbă. În timp ce carnea de pui, creveții și file-ul de pește rezistă nepreparate timp de două zile, baconul este comestibil câteva săptămâni bune:
Citește și: Ce mănânci, de fapt, când cumperi Salam Sinaia de la Cămara Noastră din supermarketurile Lidl
Sursa: www.tasteofhome.com