Ce conține, de fapt, pâinea de 1 leu și 69 de bani din Mega Image București

  • Publicat:

Ne place sau nu să recunoaștem, pâinea este unul dintre alimentele noastre preferate. Aproape că nu este masă la care românii să nu consume măcar o felie de pâine. Specialiștii, însă, trag un semnal de alarmă. Aceștia îi sfătuiesc pe toți pofticioșii să fie foarte atenți la ingredientele din pâine.

Tu știi ce conține pâinea de la Mega Image?

În prezent, pe rafturile supermarketurile se găsesc foarte multe tipuri de pâine, de la pâine din cartofi, pâine cu semințe sau pâine neagră. Ce-i drept, toate sunt delicioase, însă, știm cu adevărat ce punem pe masă? Noi vă vom dezvălui în continuare, după cum urmează:

Pâine albă VEL PITAR SA

Ingrediente: Făină albă de GRÂU 650, apă, drojdie, sare iodata, ameliorator de panificație (dextroză, corector de aciditate: carbonat de calciu, emulsifiant: esterii mono și diacetil tatrici ai mono și digliceridelor cu acizi, enzime, agenți de tratare a făinii, acid ascorbic, L-cisteină). Conține, de asemenea, și GLUTEN.

Citește și: Ce ingrediente toxice sunt folosite în pâinea din comerț. Ocoliți aceste sortimente de pâine!

Cât de sănătoasă este, de fapt, pâinea

Pâinea reprezintă produsul obţinut prin coacerea unui aluat dospit, preparat doar din patru ingrediente: făină (de grâu sau secară, eventual în amestec cu alte făinuri de cereale, de leguminoase sau de cartofi), drojdie de panificaţie, sare de bucătărie şi apă.

Unele sortimente de pâine conțin zeci de ingrediente, cu denumiri care mai de care mai complicate și greu de pronunțat. Unele dintre ele e firesc să se regăsească în compoziția pâinii de la raft, pentru că au rolul de a prelungi termenul de valabilitate și de a păstra pâinea proaspătă cât mai mult timp.

La ce concluzii au ajuns însă experiţii APC privind tipurile de pâine analizate în ţara noastră: ”În afara tipurilor de făinuri din cereale, în compoziţia sortimentelor de pâine feliată analizată, s-au identificat şi alte ingrediente precum: margarina, ulei vegetal de palmier, zahăr, făină de soia, făină de fasole, fibre vegetale, glucoză, fibre de citrice, lapte praf, sirop de glucoză, zer praf, ulei vegetal (nu se menţionează tipul), ulei de rapiţă, amidon de porumb, făină de orez, făină de porumb, gluten, grăsimi vegetale nehidrogenate, fulgi de cartofi, acid ascorbic, acid sorbic, diacetat de sodiu, carbonat de calciu, cisteină, esteri ai acidului diacetiltartric cu mono şi digliceride ale acizilor graşi, propionat de calciu, stearoil 2 lactilat de sodiu, fosfat monocalcic, gumă de guar, gumă de xantan, hidroxipropilmetilceluloză, mono şi digliceride ale acizilor graşi, acid tartric, glicerină, citrat de lecitină, esteri ai glicerolului cu acidul acetic şi acizi graşi.”

Sursa foto: Asociația pentru Protectia Consumatorilor din Romania

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc
Recomandări: