După ketchup și muștar, maioneza este cel mai des consumat sos în bucătărie. Și poate din comoditate sau lipsă de timp, multe gospodine nu o mai prepară acasă, cu ingredientele tradiționale, ci preferă să o cumpere direct la borcan din magazine.
Tu știi ce conține maioneza Hellmann’s din Kaufland, de pildă? Te vei gândi de două ori înainte să o consumi.
Dincolo de faptul că este hipercalorică, maioneza Hellmann’s are foarte mulți aditivi alimentari: conservanți, coloranți, emulgatori, edulcoranți, agenți de îngroșare, agenți de gust și alții.
Cele mai multe borcane cu acest sos nu au în compoziție gălbenuș de ou.
Ingrediente: ulei de rapiță 76%, apă (9.6%), oțet din alcool (5.6%), zahăr, gălbenuș de ou, pasteurizat (3%), muștar (apă, semințe de muștar, oțet din alcool, sare, arome, condimente), sare, arome, antioxidant (calciu disodic EDTA), colorant (caroteni).
Alergeni: muștar și produse derivate, ouă și produse derivate.
Pentru că este un produs gras, maioneza este greu de digerat. Și dacă o prepari în propria bucătărie, specialiștii în domeniul sănătății recomandă să fie consumată cu moderație.
Atenție! Niciodată nu se combină maioneza cu pește, carne de porc, brânză sau alte produse de acest fel. Poate fi consumată împreună cu legume fierte sau coapte, recomandă experții în nutriție.
Citește și: Ce conține lebărul din Kaufland, de fapt. Mulți români îl au pe masa de Crăciun