Ce e „somnul scandinav”. Cum trebuie să dormi alături de partenerul tău, pentru a te trezi odihnită

  • Publicat:
Ce e

Nu reușești să dormi bine cu partenerul? Metoda scandinavă de somn ar putea schimba totul.

Pe măsură ce se iarna își intră în drepturi, o tendință din Scandinavia câștigă teren pentru persoanele care sunt într-o relație: așa-numita metodă scandinavă de somn, care promite un somn mult mai bun.

Care este somnul scandinav, mai exact?

Metoda scandinava de somn face ca partenerii să doarmă confortabil pe același pat, dar folosindu-și propria pilotă în loc să împartă una singură.

Această practică aduce cu sine multe beneficii, inclusiv reducerea tulburărilor legate de somn și permiterea fiecărei persoane să-și regleze temperatura în timpul nopții.

Fiecare partener stă în același pat, dar folosește o singură pilotă, pătură sau cearşaf, care poate fi adaptat la preferințele și nevoile personale în timpul nopții.

Este uşor, astfel, să pui în aplicare metoda scandinavă. Ai nevoie de două pilote de dimensiuni asemănătoare. Diferenţa dintre acestea poate fi de grosime, în funcţie de preferinţă.

„În loc să împartă o pilotă mai mare, fiecare partener are propria pilotă de mărime mai mică, ceea ce înseamnă că se elimină lupta pentru pătură și fiecare persoană poate dormi cu pilota pe care o dorește și de care are nevoie”, explică Kat Lederle.

„Puteți pune şi două saltele separate pe același pat”, mai adaugă ea.

Ce e

Avantaj: Fiecare primește ceea ce își dorește

Metoda scandinavă de somn are, de asemenea, un impact asupra calității somnului nostru, deoarece fiecare partener primește ceea ce are nevoie.

Dacă tu și partenerul tău folosiți două pilote separate pentru dormit, fiecare dintre voi poate alege tipul de pilotă de care are nevoie.

Alte trucuri pentru un somn mai sănătos

Pe lângă metoda scandinavă de dormit, puteți face următoarele lucruri pentru un somn mai odihnitor:

  • Stabiliți ore de culcare regulate sau fixe
  • Creați un mediu de somn confortabil (temperatură potrivită, etc)
  • Opriți telefonul mobil, computerul și/sau televizorul cu o jumătate de oră până la o oră înainte de a merge la culcare
  • Folosiți tehnici de relaxare, cum ar fi yoga/meditația
  • Urmați o dietă sănătoasă și echilibrată
  • Faceți  exerciții fizice în timpul zilei
  • Evitați alcoolul și nicotina cu două ore înainte de a merge la culcare

Citeste si: Cum să adormi mai repede și să ai parte de un somn mai odihnitor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: