Ce foloseau, de fapt, războinicii din antichitate pentru a-și trata rănile? Leacul miraculos pe care îl consumau des

  • Publicat:
Ce foloseau, de fapt, războinicii din antichitate pentru a-și trata rănile? Leacul miraculos pe care îl consumau des

Ideea că războinicii din antichitate aveau un leac miraculos, capabil să-i refacă complet după bătălii sângeroase, este un mit modern, popularizat în special de diverse articole și postări pe rețelele sociale.

Ce foloseau, de fapt, războinicii pentru a-și trata rănile?

Plante medicinale: Cu siguranță, plantele medicinale erau folosite pentru a calma durerea, a reduce inflamația și a preveni infecțiile. Cu toate acestea, eficacitatea lor era limitată.

Vin: Vinul era folosit atât ca băutură, cât și ca dezinfectant pentru răni. Alcoolul din vin ucidea bacteriile și ajuta la coagularea sângelui.

Miere: Mierea are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii și era folosită pentru a trata rănile.

Grăsimi animale: Grăsimile animale erau aplicate pe răni pentru a le proteja și a le ajuta să se vindece.

Leacul pe care războinicii din antichitate îl consumau pentru a se reface când veneau de la război

„Este o rețetă mult mai veche decât creștinismul, făcută și în antichitate. Vom face un hidromel. Poate ați auzit de mied, băutura de mied, cum îi spuneau dacii (…) Este un vin care se face din miere, din polen și câteva stafide și cu apă. Ele vor produce ușor o fermentație, iar toate vitaminele și mineralele, practic, vor rămâne în această băutură care întinerește întreg organismul.

Toate organele vor fi ajutate să-și revină. În antichitate, războinicii, anglosaxonii consumau această băutură pentru a se reface când veneau de la război. Grecii îi spuneau „băutura zeilor”, deci era un elixir al tinereții. Egiptenii credeau că acest vin aduce nemurire (…) Acest vin este mai vechi decât vinul de struguri”, a dezvăluit Fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic.

Cum se prepară vinul de miere

„Avem un borcan de 5 litri, punem o jumătate de kg de miere și 5 linguri de polen. Astea sunt toate ingredientele, trebuie să mai punem și câteva stafide care vor ajuta să fermenteze. După ce va avea loc o ușoară fermentație de 2 zile, maxim 3 zile vom avea un ușor alcool în ele. Să zicem 0,5 % alcool în a doua zi, în a treia zi va avea 3% alcool (..) Înainte se vindea la scară mare (…).

Lumea a uitat că acest vin este mult mai sănătos decât vinul de strugure, pentru că, conține foarte puțin alcool, nu dăunează la sănătate, la ficat. Poți bea câte 3 pahare liniștit, și copiii pot bea acest vin, și femeile însărcinate (…) Ce mai rămâne de făcut este să umplem restul borcanului cu apă. Puteți pune o apă ușor călduță, la 25,30 de grade ca să creeze și mai repede fermentația (…) Amesteci și aștepți 2 zile”, a explicat călugărul.

CONCLUZIE

În timp ce războinicii din antichitate foloseau diverse remedii naturale pentru a-și trata rănile, nu exista un „leac miraculos” care să-i vindece complet și rapid. Supraviețuirea după o bătălie depindea de mai mulți factori, inclusiv de gravitatea rănilor, de condițiile sanitare și de îngrijirea medicală primită.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: