Cine este tânăra ucisă de urs în Bușteni. Tragedia a oripilat o țară întreagă

  • Publicat:
Cine este tânăra ucisă de urs în Bușteni. Tragedia a oripilat o țară întreagă

O tânără de 19 ani a fost atacată și ucisă de un urs pe traseul turistic Jepii Mici din Munții Bucegi. Incidentul șocant s-a petrecut sub ochii iubitului ei, care a sunat imediat la 112 pentru ajutor.

Cine e tânăra de 19 ani ucisă de urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi

Final tragic marți, 9 iulie, pentru o fată de doar 19 ani. Aceasta a fost atacată de un urs pe un traseu montan din apropierea stațiunii Bușteni, judeţul Prahova. Ulterior, aceasta a fost găsită moartă. Autoritățile au decis ca animalul sălbatic să fie împușcat.

Într-o zi obișnuită de drumeție, Maria Diana, o tânără din Iași, și iubitul ei au decis să exploreze frumoasele peisaje ale Munților Bucegi. Tânăra de 19 ani locuia cu viză de flotant în București.

În timp ce parcurgeau traseul Jepii Mici, s-au întâlnit cu un urs. Ursul a atacat-o pe fată direct pe potecă, trăgând-o în vegetația de lângă potecă și târând-o într-o prăpastie.

Toate acestea s-au întâmplat sub privirile îngrozite ale iubitului tinerei, care a sunat la 112. Imediat după ce alarma a fost dată s-a declanșat operațiunea de salvarea a tinerei, însă a fost prea târziu pentru aceasta. În urma celor întâmplate, autoritățile au decis împușcarea ursului.

Șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat că ursul a fost în permanență în apropiere, considerând probabil că tânăra este prada lui.

„Nu i-a atacat pe colegi, dar aceștia au strigat, și-au făcut simțită prezența și n-au avut probleme. Probabil specialiștii în domeniu pot să ne spună ce se întâmplă cu animalele, de ce au un asemenea comportament. Ursul poate fi turbat, se poate îmbolnăvi de această boală și poate să acționeze neprevăzut. Poate din cauza căldurii.

Nu cred că el a fost surprins în potecă  de victimă și luat pe neașteptate, pentru că ei au niște simțuri foarte bune și cu siguranță simțeau persoana de la distanță. Deci nu avem foarte multe informații, dar probabil cineva va studia ce s-a întâmplat sau care e comportamentul animalelor în această perioadă și va identifica ce s-a întâmplat.

Este regretabil, e un traseu circulat de turiști, este păcat că animalele s-au învățat, vin în preajma lui, dar sperăm că se vor lua măsurile necesare și turismul montan se va putea desfășura în siguranță”, a declarat șeful Salvamont România pentru Antena3.

Tânăra avea planuri mari de viitor

Diana avea planuri mari de viitor. Crescută într-o casă și o familie modestă, ea a luat decizia de a se muta la București în căutarea unui trai mai bun.

Împreună cu iubitul său, a decis să fugă într-o escapadă la munte. Niciunul dintre ei nu bănuia că aceasta va fi ultima lor zi împreună. În ziua tragică, cei doi se aflau pe traseul turistic Jepii Mici din Munții Bucegi când au fost atacați de un urs pe potecă.

„Inițial am vrut altceva, dar ea a zis să facem traseul ăsta, am zis că urcăm la cascadă, să avem o după amiază minunată. A fost neașteptat, am încercat să sperii ursul, dar nenorocirea s-a întâmplat. Preferam să fiu eu”, a spus iubitul Dianei, conform știrileprotv.ro.

„A fost contratimp, pentru că apelul iniţial a venit drept persoană şi atacată de urs şi ne-am grăbit foarte tare”, a declarat și Sergiu Frusionoiu, coordonator Salvamont Bușteni, potrivit observatornews.ro.

Mesaje de tip Ro-Alert emise de către autorități

Autoritățile au emis și un mesaj Ro-Alert. „A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Bușteni, zona montană, traseul cu cruce albastră! Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți.”

FOTO: PROFIMEDIA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian
Recomandări: