Mirosul de ceapă este apetisant, dar nu pe mâini. Dacă ai curățat și tocat ceapă, inevitabil te-ai lovit și de problema mirosului persistent de pe mâini, care nu pare să se ducă nicicum. Sunt însă câteva trucuri care te vor scăpa de mirosul pregnant de ceapă de pe mâini. Iată care sunt acestea!
Primul lucru pe care îl puteți încerca imediat după ce ați terminat de tăiat ceapa este să mergeți direct la robinetul de apă și să puneți mâinile sub jetul de apă rece timp de câteva minute. Apoi, dacă simțiți că mirosul persistă, tot ce trebuie să faceți este să repetați procedura de câteva ori, până când izul va dispărea.
Un alt secret cu ajutorul căruia gospodinele scapă de mirosul de ceapă este lămâia. Da, ați auzit bine! Acest fruct citric poate fi extrem de util pentru a elimina mirosul de ceapă. Tot ce trebuie să faceți este să stoarceți o jumătate de lămâie și să vă spălați mâinile cu acea zeamă. La final, clătiți bine mâinile cu apă, fără a folosi săpun. Rezultatele vor fi imediate și eficiente.
Oțetul alb este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și capacitatea de a neutraliza mirosurile, făcându-l un remediu excelent pentru mâinile mirositoare.
Umple un vas cu apă călduță și adaugă o cantitate generoasă de oțet alb. Clătește-ți mâinile preț de 5-10 minute, apoi spală-le cu apă simplă și șterge-le cu un prosop curat.
Amestecă zațul de cafea cu o cantitate mică de săpun lichid pentru a crea astfel un scrub. Masează ușor amestecul pe mâini timp de câteva minute, apoi clătește cu apă din abundență.
Amestecă o lingură de sare cu o cantitate mică de pastă de dinți. Freacă amestecul astfel obținut pe mâini, cu focus pe zonele cu miros pregnant. Clătește cu apă caldă.
Citește și: 10 trucuri geniale prin care scapi de mirosul de ceapă
FOTO: Shutterstock