De ce este bine să avem copii activi fizic

  • Publicat:
De ce este bine să avem copii activi fizic

Fiecare părinte vrea de la copiii săi să crească puternici și sănătoși. Unul dintre factorii care îi fac pe copii sănătoși este nivelul lor de fitness și cât de consecvent își mențin un regim de exerciții mai târziu în viață. Angajarea în activități fizice și programe de fitness de la o vârstă fragedă poate ajuta copiii să rămână pozitivi și energici și le va cultiva obiceiuri bune care vor dura toată viața. Menținerea copiilor tăi activi ar putea fi cel mai grozav cadou pe care îl poți oferi.

Există atât de multe motive pentru care exercițiile fizice sunt importante pentru copii, dar de cele mai multe ori ele sunt trecute cu vederea. În articolul de mai jos vom încerca să aflăm cât mai multe dintre beneficiile activității fizice pentru copii și cum poate aceasta să contribuie la starea de bine a oricărui copil.

 

Exercițiile fizice sunt o parte cheie a vieții

 

Spre deosebire de adulți, copiii nu au un timp stabilit pentru exerciții. În schimb, exercițiile fac parte din viața lor. Se joacă acasă, la școală și aproape peste tot. Aceste activități fizice sunt diverse, variind de la sport la dans și așa mai departe.

 

Rezistența

 

Când copiii tăi se antrenează, le crește rezistența, forța și flexibilitatea. Rezistența este capacitatea de a susține o activitate fără a obosi. Poate fi alimentată de exerciții aerobe precum sărituri și alergare. De asemenea, pot deveni mai rezistenți participând la sporturi individuale și de echipă.

 

Exercițiile fizice sunt bune pentru sănătatea inimii. Cu alte cuvinte ajută inima să pompeze sânge în tot corpul. Inima nu se poate odihni niciodată, așa că trebuie să fie puternică!

 

Exercițiile fizice înseamnă o dispoziție bună pentru cei mici. Când fac sport, corpul produce o substanță chimică – numită endorfină – care îi ajută pe cei mici să se simtă mai bine.

 

Exercițiile fizice ajută corpul să mențină sau să atingă o greutate sănătoasă.

Pentru a menține o greutate sănătoasă, un copil trebuie să consume energia pe care o introduce în corp. Exercițiile fizice îi ajută pe copii să facă asta. Dacă ei nu folosesc energia, aceasta rămâne în corp tău și duce la îngrășare. Greutatea suplimentară cauzează probleme inimii, mușchilor și oaselor. Nu numai exercițiile fizice sunt importante pentru copii, ci și modul în care o dietă sănătoasă și echilibrată îi ajută să crească și să rămână sănătoși.

 

Cum îi faci pe copii să se obișnuiască cu exercițiile fizice

 

Este o provocare să-ți motivezi copiii să participe la exerciții fizice regulate. Popularitatea în creștere a jocurilor video înseamnă că ei își pot petrece o zi întreagă în interior. În timp, lipsa de activitate crește șansele de a dezvolta obezitate și alte afecțiuni severe.

Micșorează timpul petrecut în fața ecranului – ar trebui să iei în considerare interzicerea copiilor să se joace sau să se uite la televizor pentru o anumită perioadă. Spune-le că se pot uita la televizor numai după ce își fac exercițiile fizice.

 

Fă-le un program – când ai o rutină clară de exerciții, este mai ușor să îți motivezi și copiii să participe.

 

Încurajează-i să urce scările în loc să ia liftul. De asemenea, pot merge cu bicicleta în loc să ia autobuzul.

 

Găsește modalități de a face activitățile plăcute. Poți adăuga muzică sau chiar diferite costume care vor aduce un element în plus fiecărei activități, făcând totul un pic mai distractiv pentru cei mici. Poți totodată să îi înscrii în programul Active Kids de la World Class, în care pot face cele mai diverse activități fizice, alături de instructori specializați, cursuri de karate, judo sau înot.

 

Fii un exemplu pentru copii – Dacă tu ești o persoană activă, copiii îți vor urma, fără îndoială, exemplul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: