Nu mai arunca resturile de săpun. Ce poți face cu ele

  • Publicat:
Nu mai arunca resturile de săpun. Ce poți face cu ele

Stiai că poți să valorifici resturile de săpun rămase? Îți explicăm cum!

Valorificarea resturilor de săpun reprezintă un proces foarte ușor, care-ți va permite să creezi în doar câteva momente o bucată nouă de săpun. Primul pas ar fi să aduni toate bucățelele de săpun care ți-au rămas, după care va trebui să le pui într-un recipient de sticlă. Ulterior, adaugă în recipient orice cremă/ loțiune care este pe gustul tău. Mai deparete, tot ce-ți rămâne de făcut este să pui borcanul cu resturile de săpun și loțiune pe baie de aburi. Și ai obținut un nou săpun!

4 întrebuințări inedite ale resturilor de sapun la care nu te-ai fi gândit

Pune resturile într-un săculeț și folosiți-le pe post de exfoliant

Tot ce ai de făcut este să pui aceste resturi într-un săculeț realizat dintr-un material numit sisal, și care poate fi folosit pe timpul băii. Umezește săculețul și folosește-l pe corp, exact cum folosești un burete.

Adaugă resturile de săpun în cada de baie

Dacă ai chef de relaxare, în timp ce faci baie, poți folosi resturile de săpun direct în apa fierbinte din cadă. Tot ce trebuie să faci, este doar să le pui în apa fierbinte, iar aceste bucăți se vor topi și vor parfuma baia.

Fă săpun lichid

O altă întrebuințare a acestora este să faci săpun lichid, fără a mai cheltui bani pe produse de acest gen. Va trebui să razi resturile și apoi să le lași să se topească, dar nu fără a adăuga câteva picături de uleiuri esențiale.

Împrospătează-ți hainele

O ultimă întrebuințare, dar nu cea din urmă, este să-ți parfumezi hainele din șifonier, punând aceste resturi într-un săculeț și să le așezi în sertarele tale, sau chiar în șifonier, și vei descoperi mirosuri proaspete și revigorante.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian
Recomandări: