Test de inteligență. Mutați doar două chibrituri, pentru a corecta 90–44 =10

  • Publicat:

Pentru ziua de vineri, 23 august 2024, CSID vă propune un test de inteligență ce vine din sfera matematicii. Deși la prima vedere testul pare unul simplu este nevoie de ceva mai multă atenție și puțină inspirație pentru a găsi rezolvarea corectă. 

Test de inteligență pentru ziua de vineri, 23 august 2024

Testul propus astăzi are o dificultate ridicată și necesită ceva mai multă atenție și concentrare. De regul[, testele de inteligență sunt utilizate adesea de psihologi sau specialiști pentru a vedea care este nivelul IQ al unui individ. Iar cei care vor reuși să deslușească testul de mai sus sunt catalogați drept genii.

Este, de fapt, o operație matematică de clasele primare, dar mulți nu reușesc să o rezolve corect. Tot ce trebuie să faci este să muți două bețe de chibrit pentru a corecta egalitatea 90-44=10. Dacă tot nu reușiți, vă arătăm noi cum se procedează.

Mutați doar două chibrituri, pentru a corecta 90–44 =10

Pentru a corecta egalitatea de mai sus, tot ce trebuie să faci este să iei bățul de chibrit din partea dreaptă, așezat vertical, din componența cifrei 9, și să îl muți în partea stângă, astfel încât aceasta să se transforme în cifra 6.

Apoi, bățul de chibrit așezat vertical, din partea dreaptă, din componența cifrei 0, trebuie mutat pe mijloc, în poziție orizontală, în așa fel încât cifra 0 devine cifra 6, iar rezultatul de după egal devine 16. La final, operația 90-44=10 se va transforma în 60-44=16.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: