Test IQ | Mutați un singur băț de chibrit pentru a corecta egalitatea 7-3=5

  • Publicat:

Este marți, 2 iulie 2024, așa că este timpul să ne exersăm puțin mintea! Vă propunem un test IQ ce vine din sfera matematicii. Deși la prima vedere testul pare unul simplu este nevoie de ceva mai multă atenție și puțină inspirație. Mutați un singur băț de chibrit pentru a corecta 7-3=5! 

Test IQ pentru ziua de marți, 2 iulie 2024

Testul de astăzi pare la prima vedere simplu, cu o operație matematică de clasele primare, însă, nu e chiar așa. Ce trebuie să faci este să muți un singur băț de chibrit, pentru a corecta egalitatea 7-3=5. O să ne testăm abilitățile cu un exercițiu pe care nu mulți îl pot desluși din prima. Statisticile arată că doar cei mai înzestrați pot găsi rezolvarea într-un timp relativ scurt.

Citiți și: Test optic | Ai o vedere perfectă dacă poți găsi cifra 0 ascunsă printre aceste litere O, în cel mult 5 secunde

Mutați un singur băț de chibrit

Dacă tot nu reușiți să-i dați de cap, iată rezolvarea în rândurile următoare!

Pentru a corecta egalitatea de mai sus, tot ce trebuie să faci este să iei bățul de chibrit din componența cifrei 3, mai exact penultimul băț de sus în jos. Iar apoi acest băț de chibrit trebuie mutat puțin la stânga, astfel încât cifra 3 să se transforme în cifra 2. Astfel, egalitatea devine corectă: 7–2 = 5.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian
Recomandări: