Trucul care te ajută să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp. Unde trebuie să le depozitezi, de fapt

  • Publicat:
Trucul care te ajută să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp. Unde trebuie să le depozitezi, de fapt

Căpșunile pot fi păstrate în frigider pentru cât mai mult timp dacă folosești un truc simplu. Secretul acesta te va ajuta să ai fructe proaspete pentru mai multe zile.

Trucul eficient care păstrează căpșunile proaspete

Dacă se întâmplă să cumperi de la piață o cantitate mai mare de căpșuni, nu iti face griji, acum ai o modalitate simplă prin care le poți păstra proaspete pentru cât mai mult timp.

Primul pas care trebuie sa-l faci este să speli căpșunile cât mai bine. Astfel, când le vei scoate de la frigider, nu va mai fi nevoie să le treci încă o dată printr-un jet de apă rece.

Secretul prin care poți păstra căpșunile în frigider pentru cât mai mult timp este să le clatești folosind puțin oțet. Da, ai citit bine! Soluția ideală este trei părți apă și o parte oțet. În felul acesta, căpșunile își vor potența aroma și nu se vor mai strica la frigider, rezistând mai mult timp decât de obicei.

Citește și: Cum să spălăm corect fructele și legumele proaspete ca să nu ne îmbolnăvim

Unde trebuie sa le depozitezi

Căpşunile nu trebuie să rămână umede după spălarea cu oţet şi apă. Usucă-le bine, altfel, excesul de umiditate duce la formarea de mucegai într-un timp mai scurt. Apoi, aşază-le în frigider, pe un prosop de hârtie.

În acelaşi mod, poţi să prelungeşti durata de viață a murelor sau zmeurelor. Dacă observai că unele dintre fructe au devenit moi sau au prins mucegai, îndepărtează-le rapod pentru a preveni răspândirea mucegaiului.

Un loc unde nu trebuie să pui niciodată căpșunile este pe masa din cameră. Dacă sunt depozitate la temperatura camerei, acestea se vor strica cu mult mai repede. Deși recomandat ar fi să le consumi imediat după ce le-ai achiziționat, le poți păstra totuși, dacă decizi să le congelezi.

Capșunile trebuie spălate foarte bine înainte de a fi congelate și de asemenea, frunzele trebuie rupte și ele. Înainte de a le adăuga într-o pungă, acestea trebuie puse pe o foaie de copt, direct în congelator fără să se atingă. Durează trei ore procesul de înghețare, iar mai apoi pot fi depozitate fără grijă în alte recipiente.

FOTO: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc
Recomandări: