Pe 11 iunie, la Cinema Pro în Bucureşti, a avut loc conferinţa ”Ce se întâmplă, Doctore…cu misiunea (im)posibilă a depistării şi tratării cancerului la sân?”. Evenimentul a fost organizat de platforma de „Ce se întâmplă, doctore?” şi a fost moderat de Beatrice Osanu – redactor-şef, „Ce se întâmplă, doctore?” şi Bianca Poptean – senior editor, „Ce se întâmplă, doctore?”. Partenerii conferinţei dedicate depistării şi tratării cancerului mamar au fost Roche, www.canceruldesan.ro şi Sano Vita.
Unul dintre specialiştii prezenţi pe scena conferinţei a fost lect. Dr. Diana Vasile, psihoterapeut, Preşedintele Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei. Psihoterapeutul a trecut în revistă toate componentele psihologice implicate în gestionarea de către pacientele cu cancer de sân a acestei maladii grave.
Boala poate fi tratată cu succes dacă este depistată la timp, iar una dintre condiţiile esenţiale pentru un diagnostic la debut este preocuparea constantă a fiecărei persoane pentru îngrijirea corpului. Autopalparea şi vizita periodică la medic sunt gesturi normale pe care ar trebui să le facă orice femeie. Despre impactul îngrijirii corecte în menţinerea sănătăţii oferă mai multe amănunte în materialul video psihoterapeutul Diana Vasile!