Se pare că există multe motive pentru care femeile gravide ar trebui să se trateze cu ciocolată. Acest lucru se datorează faptului că minunatul desert ascunde o varietate de beneficii. Potrivit studiilor, ciocolata nu numai că scapă femeile gravide de stres, ci îi ajută şi pe cei mici să fie fericiţi. Atenţie, ne referim strict la ciocolata neagră!
Sunt aproape 140 de studii realizate în ultimii 40 de ani care au ca personaj principal ciocolata şi beneficiile ei. Unul dintre ele, realizat la Universitatea din Copenhaga, spune că ciocolata diminuează apetitul pentru alimente nesănătoase. O altă veste bună consta în faptul că s-a ajuns la concluzia că ea scade riscul morţii dintr-o cauză cardiovasculară cu 19 procente. Vestea proastă este că, pentru a îmbunătăţi sănătatea şi pentru a avea acea stare de bine (nu de alta, dar este demonstrat că anandamida din compoziţia ciocolatei are efecte similare cu cele ale marijuanei!) ai nevoie de doar 6,7 grame/zi. Echivalentul unui pătrăţel de două, trei ori pe săptămână. Se pare că un consum mai mare duce la dispariţia beneficiilor.
Ajută la prevenirea pre-eclampsiei
Pre-eclampsia este una dintre cele mai comune cauze de naştere prematură. Această situaţie apare la femeile gravide şi este adesea caracterizată prin tensiune arterială ridicată. Atunci când se ridică tensiunea arterială unei femei însărcinate, acest lucru poate duce la convulsii, coagularea sângelui precum şi provocarea unor leziuni la nivelul ficatului. În unele cazuri, pre-eclampsia poate determina blocajul rinichilor. Conform rapoartelor din Annals of Epidemiology, cu toate acestea, conţinutul de teobromină din cacao poate ajuta la prevenirea acestei condiţii. O cercetare realizată în cadrul Universităţii Yale conchide faptul că femeile care consumă ciocolata regulat sunt cu 50% mai puţin susceptibile de a suferi de pre-eclampsie în timpul sarcinii.
Reglează tensiunea arterială
Pudra de cacao, care este folosită pentru a face ciocolată, conţine teobromină care ajută la reglarea corectă a tensiunii arteriale în rândul femeilor gravide. Această componentă din ciocolată poate ajuta la menţinerea tensiunii arteriale prin sprijinirea dilatării vaselor de sânge.
Te ajută să naşti copii mai fericiţi
Cercetătorii din Finlanda susţin că ciocolata poate influenţa şi comportamentul bebeluşilor. Rapoartele din revista New Scientist au subliniat faptul că femeile gravide care consumă ciocolată sunt mai susceptibile de a da naştere la copii mai fericiţi şi mai plini de viaţă. Studiul a fost realizat cu ajutorul a peste 300 de femei gravide. Cercetătorii au observat diferenţe mari între femeile gravide care au mâncat ciocolată în timpul sarcinii şi cele care nu au consumat.
Conţine antioxidanţi şi nutrienţi
Ciocolata este bogată în flavonoide, despre care se consideră că ar conţine antioxidanţi puternici. Femeile însărcinate pot beneficia de proprietăţile antioxidante ale flavonoidelor în mod special în îmbunătăţirea imunităţii. Ea poate combate, de asemenea, anumite tipuri de cancer şi oferă ajutor în sistemul cardiovascular.