Un substitut al produselor de origine animala si nu numai, laptele de soia aduce si numeroase beneficii organismului uman. Prin continutul sau de probiotice si culturi vii de bacterii, acesta ajuta la mentinerea unui sistem digestiv sanatos. O singura cana de lapte de soia ofera o multime de nutrienti esentiali intaririi organismului inainte de sezonul rece: contine 25-31% calciu, 11-31% vitamina D, 89-125 de calorii, 5 grame de grasimi (0,4 grame grasimi saturate), 6-10 grame de proteine si este bogat in acizi grasi esentiali omega 3, antioxidanti si vitamina E, care ajuta la combaterea infectiilor. Desi dieta zilnica poate fi o sursa importanta de probiotice, in unele cazuri este recomandat si este mai eficient tratamentul cu probiotice pentru a reface flora intestinala normala si imunizarea organismului. Cel mai frecvent, tratamentul cu antibiotice desi distruge infectiile, in acelasi timp „omoara” si culturile de bacterii benefice organimului. Dupa o astfel de cura, echilibrul microbian trebuie restabilit cat mai repede pentru a nu genera alte probleme.