Mousse de dovleac cu ghimbir -- Ingrediente pentru 6 porţii, 33 g carbohidraţi/porţie: îndulcitor (echivalentul a 60 g zahăr), un plic cu gelatină. 100 ml lapte degresat, 3 gălbenuşuri, 400 g dovleac la conservă, 2 linguri de ghimbir tocat mărunt sau 1 lgţ de pudră de ghimbir,1 lgţ de esenţă de vanilie, 100 g frişcă, turtă dulce (pentru decor, opţional).
Mod de preparare: amestecă zahărul cu gelatina, adaugă laptele şi gălbenuşurile. Amestecă până se omogenizează şi pune pe foc mediu, până gelatina se dizolvă complet şi amestecul face bule. Ia oala e pe foc, adaugă dovleacul, ghimbirul şi esenţa de vanilie. Toarnă amestecul într-un bol mare şi lasă la răcit 20 de minute. Adaugă apoi frişca în compoziţie, amestecă bine şi pune mixul rezultat în pahare înalte. Acoperă cu folie de plastic şi lasă la rece 5 ore înainte de servire. Opţional, poţi decora cu turtă dulce.